Maminka.czPředškolák

Tip na víkendový oběd: Zelenina na grilu (nebo pánvi) s kuskusem

Jana Vašáková 16.  6.  2012
Rychlý a lehký oběd? Vyzkoušejte náš bleskový recept na oblíbený kuskus.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zelenina na grilu či pánvi s kuskusem

Ingredience na 1 porci:
100 g mrkve
100 g fenyklu
50 g červené cibule
50 g hub šitake
bylinková sůl
1 lžíce olivového oleje
100 g brambor
100 g vařeného kuskusu
1 lžička medu

Postup:
Mrkev, kořen fenyklu a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Vložíme na gril, případně na pánev s nepřilnavým povrchem, přidáme houby šitake a posypeme troškou bylinkové soli, pokapeme olivovým olejem a restujeme doměkka. Mezitím si necháme nabobtnat kuskus a vmícháme do něj nasekanou citronovou trávu. Hotovou zeleninu dochutíme ještě medem.

Tip: Přidat můžete také čerstvý sýr.


Další recepty z vybraných ingrediencí můžete nyní vyhledávat pomocí katalogu potravin!

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Výživa a stravování, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Časopis Dieta, oběd, Zeleň, Vik, Nepřilnavý povrch, Víkend, Zelení, Tip, Kus, Zelenina, Kuskus, Bylinková sůl, Víkendový oběd, Gril, Pán