Maminka.czCestování

Dlouhá cesta před vámi? 15 tipů, jak zabavit děti v autě a nepřijít o nervy

Jitka Hemolová 27.  6.  2018
Není nad to, když člověk stojí kdesi v zácpě na istrijské magistrále a ze zadních sedaček se ozývá řev nespokojeného potomstva. Cesta je dlouhá, jste unavení, ale unavené jsou také děti. Jde to i jinak, vše ale záleží na vás, jak si cestu předem naplánujete a připravíte. Zabere to čas, který je ovšem korunovaný klidnou cestou a spokojenými dětmi. Vyhnete se tak nekonečně se opakující otázce: Kdy už tam budeme? A o to nám jde.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jsou tři důležité věci, které musíte dětem zajistit, aby měly pohodlí nejen ony, ale také vy. Pokud se vám podaří všechny tři naplnit, máte vyhráno.

Pohodlné sezení

Nebojte se vzít s sebou do auta polštářek, deku a hlavně oblíbeného plyšáka. Vše přispěje ke komfortu dětí. Místo deky poslouží dobře třeba i mikina, záleží tedy na vás, kolik prostoru máte k dispozici a zda deku nevyužijete třeba i v cílové destinaci.

Jídlo a pití (včetně překvapení!)

To je úplný základ a v naší fotogalerii si můžete prohlédnout, jak jídlo a drobné svačinky organizovat tak, aby si je potom mohly děti samy rozbalit. Překvapení tu hraje zásadní roli.

Nic nepotěší víc než na malé kostičky nakrájený voňavý domácí perník od maminky, se kterým chuťové buňky dětí nepočítaly. Pečlivě ho schovejte a rozbalte uprostřed cesty. Také drobná sladkost či slanost zabalená třeba do kousku balicího papíru vykouzlí spokojené úsměvy.

Jídlo balte do znovuuzavíratelných sáčků a připravte opravdu bohatý výběr. Vtipné jsou také náhrdelníky z drobného ovoce či ořechů (nic, co by lepilo), které si dítko doma samo připraví a při cestě pak už jen ujídá.

Pokud jste náchylní na drobky v autě a musíte zastavit, abyste se najedli venku, máte dvě možnosti – buď děti zabalit do pláštěnek, nebo snad raději autem necestovat. Případně počítat s dvojnásobnou dobou cesty, protože věřte, že na pití a jídlo budete stavět každou chvilku (a to nepočítáme pauzy na čůrání!).

Je dětem špatně v autě? Nejlepší rady, jak nevolnosti zvládnout

Zábava a hry (včetně překvapení) a vyndávat postupně!

Štěstí přeje připravenému. A my dodáváme, že nejen štěstí, ale rovněž klid. Inspirujte se našimi tipy a věříme, že vaše cesty proběhnou v pověstném rodinném klidu a pohodě. Zajímavé aktivity či hry na děti „vybalte“ postupně, překvapení děti milují!

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Batole, Praktické rady, Naše tipy, Cestování, Maminka cestuje, Paměť, Chuťová buňka, Samolepka, Oblíbený plyšák, Kufr, Mrak, Máte-li, Perník, Spokojený úsměv, Obrázek, Balicí papír, Dlouhá, Jak, Parťák, Dlouhá cesta, Dobrá paměť, Pohádková postavička