Maminka.czVánoce 2018

Tipy na dárky: Kosmetické sady, společenské hry a edukativní válečky

redakce 9.  11.  2018
Už pomalu přemýšlíte, co byste svým ratolestem pořídili pod vánoční stromeček? Nebo pro ně potřebujete dárek k narozeninám či svátku? Přinášíme vám pár tipů, které by mohly přijít vhod. Vybírali jsme zejména z nabídky obchodů Pompo a Kidtown.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hledáte dárek, který ocení asi zejména holky? Pak je tu kolekce kosmetických a kreativních sad Make It Real, ze kterých si šikovné děti mohou vyrábět krásné šperky z bavlnek, korálků a dalších stylových komponentů nebo třeba úžasnou deku s jednorožcem.

Testujeme s dětmi: Mluvící panenka, která se vyvíjí od miminka po batole

Make It Real jde ovšem mnohem dál. Přináší barevné křídy na vlasy, tetování se třpytkami a lesklými kamínky, nehtové studio s barevnými laky a pestrým zdobením nebo velkou kosmetickou sadu Mořská panna. Zkrátka třpytky, barvičky, zdobení, nápaditost i stylové balení.

Výrobky Make It Real jsou šité na míru dívkám od osmi let a pohybují se v cenovém rozpětí od 129 do 550 korun, seženete je na všech prodejnách Pompo nebo na pompo.cz stejně jako náš následující tip. 

A tohle byste věděli? 

Zaujala nás také nová akční vědomostní hra pro celou rodinu. Chcete si vyzkoušet své znalosti z oblasti české i světové kultury, hudby, filmu, známých osobností, ale i například ze světa zvířat? Vyzvi rodiče nebo kamarády a zahrajte si Znáš to? Brzy zjistíte, jak jste na tom. Hra obsahuje 400 audio otázek z nejrůznějších oblastí. Kdo zmáčkne první své tlačítko a odpoví správně, získává body.

Interaktivní hra Znáš to? trénuje postřeh, rychlé myšlení i znalosti, cílí na děti osmileté a starší. Doporučená cena 899 korun. 

10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

Novou domácí pohádku Když draka bolí hlava už jste viděli?  Můžete si ji připomenout doma, a to díky knize s příběhem, hře na její motivy a několika plyšovým postavičkám. 

Stačí se pustit do čtení – Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník, dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi a dalších hrdinech. 

Vánoce ve světě: Ve Španělsku se naděluje až na Tři krále...

Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví Vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně, proč draka bolí hlava? Dejte se do čtení, knížku seženete v hračkářství Pompo. Na stejném místě pořídíte také zpívající plyšové hrdiny z filmu – čeká na vás Blivajz nebo Čmoudík.  Je libo společenskou hru? Máte ji mít, Pompo ji nabízí za 239 korun a jmenuje se stejně jako film, Když draka bolí hlava

Čtěte také: Kupte si Zimohrad a intrikujte s Varysem. 6 her, kterými si můžete krátit čekání na novou sérii Hry o trůny

Tak takhle to funguje! 

Pro školáky je určená i další zajímavá hračka, kterou je Velká magnetická tuba z obchodu Kidtown. Díky ní jednoduše vysvětlíte, jak funguje magnetické pole kolem magnetu. Trubice obsahuje dvojitou stěnu se železnými pilinami a malou magnetickou tyčinku, která se do trubice vsunuje a zase vyndavá. Umožňuje trojrozměrný pohled na magnetické pole kolem magnetu. Magnet je odnímatelný a piliny jsou bezpečně uzavřeny. Cena 561 korun, k mání na kidtown.cz 

Vývoj řeči aneb jak rozmluvit vaše dítě? Pomůžou knížky i říkanky

 

Z nabídky obchodu Kidtown nás nadchly také výrobky americké značky GuideCraft, které jsou nyní v prodeji v oblíbeném hračkářství kidtown.cz, děti nejen baví, ale i rozvíjejí. Jsou určeny dětem již od roku a půl až po starší předškoláky.

Děti si procvičují sluch při hře se zvukovým pexesem. Třídící barevné válečky jsou skvělé pro učení a procvičování barev. Váhové cylindry u dětí rozvíjejí jemnou motoriku a hmat. 

V tomto obchodě samozřejmě najdete i hračky pro menší děti, jako například novinku Grippies stahovače: Rozvíjí hmatové vjemy, prostorovou představivost a cit pro rovnováhu. Díky vhodně tvarovaným magnetickým částem děti spojují jednotlivé části a vzájemně je kombinují. To jim umožňuje vytvářet nespočetné množství různých staveb.

 

 

Témata: Školák, Hračky pro děti, Vánoce, Předškolák, Tipy na dárky, Nákupní tipy, Vánoce 2018, Známá osobnost, Kouzelná moc, Nehtové studio, Barevná křída, Celá rodina, Mořská panna, Svět zvířat, Trubice, Blivajz, Adélka, Cenové rozpětí, Vánoční stromeček, Studio, Guide, Sad, Představivost, Šikovné dítě, Jeskyně, Hračky na Heureka.cz