Maminka.czRodina

Tipy na nejkrásnější knížky pod stromeček

Reklama 26.  11.  2020
Darujte pod stromeček knížky plné vánočního snění. Navštivte kouzelná místa, v nichž se mísí pohodová atmosféra, romantické okamžiky a sympatické hrdinky, které často najdou nejen lásku, ale především samy sebe.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hotýlek na Islandu

Klepněte pro větší obrázek

Julie Caplinová

Panenská příroda Islandu a útulná atmosféra ve stylu hygge ve vás vyvolají touhu zachumlat se do hřejivé deky u kamen a popíjet horkou čokoládu… Lucy nic nechybí, má dobrou práci v hotelu a přítele. Jenže stačí jedna jediná nehoda a vše se změní – dostane padáka a kopačky. Její život je náhle v troskách. Když jí personální agentura nabídne místo manažerky hotýlku Polární záře na Islandu, okamžitě přijme i přes to, že nesnáší zimu. Vydejte se s ní za polární září do země ohně a ledu.

Dva v srdci

Klepněte pro větší obrázek

Josie Silverová

Dva životy. Dvě lásky. Jedna volba.Lydia a Freddie jsou spolu více než deset let a ona je přesvědčená, že jejich lásku nemůže nic zničit. Anebo se plete? Freddie zemře při autonehodě a Lydia je poprvé sama. Jediné, co chce, je zůstat v posteli a brečet. Moc dobře však ví, že Freddie by si přál, aby žila šťastně a naplno i bez něj. Proto se o to snaží. Pak se ale stane něco neskutečného. Najde způsob, jak získat svůj starý život i s Freddiem zpátky. Znovu a znovu překračuje práh do minulosti, ale návštěvy ve světě, kde Freddie pořád žije, si vybírají svoji daň. Protože v tom skutečném se objeví někdo, kdo chce, aby zůstala s ním.

Strom splněných přání

Klepněte pro větší obrázek

Jenny Gladwell

Jane se podařilo prorazit jako investigativní novinářce. Její přítel Simon se ale nedokázal smířit s tím, že je úspěšná a práci se věnuje víc než jemu. Blížící se Vánoce jí jen připomínají, že zůstala úplně sama. Šéfredaktorka ji proto vyšle na služební cestu do Norska. Má napsat článek o tradici, která se váže k úniku norského krále před nacisty. Za to, že mu Anglie poskytla azyl, posílá Norsko každý rok vánoční strom do Londýna. Na Jane čekají fjordy, norská zima, útulné hotely a skvělé jídlo. A také pár zajímavých mužů, jeden starý příběh a rada: Když vás potká láska, chytněte ji a pevně držte!

Rande na balkoně

Klepněte pro větší obrázek

Felicia Kingsley

Bezstarostná a veselá romance mladé italské autorky Felicii Kingsley, která se odehrává přímo v epicentru pandemie – na balkoně v Miláně. „Zůstaňte doma! Zůstaňte doma!“ znělo z reproduktorů opuštěnými ulicemi Milána. Nikdo nebyl připravený na to, že život najednou zamrzne. Alex se ocitl zavřený doma s tím posledním člověkem, se kterým by chtěl dýchat stejný vzduch – se svou bývalkou. Hned za zdí uvízla Didi v bytě přeplněném hlučnou rodinou. Milující a milovanou rodinou, před níž se ale v této situaci dalo uniknout jen na balkon. Na tom sousedním se snažil najít chvilku klidu Alex. Jejich náhodná setkání a povídání přes balkon se změnila v příjemné každodenní schůzky. Samozřejmě s dodržením nařízeného odstupu. Může za tak zvláštních okolností vzniknout láska?

Všechny knihy zakoupíte na www.grada.cz.

Témata: Rodina