Maminka.czKam s dětmi

Tipy na netradiční výlety do podzemí, kde o dobrodružství není nouze

Nejenže se tu můžete ochladit v parných dnech nebo se naopak schovat před deštěm, ale zažít tu můžete také pořádné dobrodružství. Společně s Mapy.cz jsme vybrali ta nejzajímavější místa pod povrchem země, kde na děti čekají nejrůznější pohádkové bytosti i spousta jiné zábavy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pohádkový sklep strašidel v Ostravě, Moravskoslezský kraj

Do tajemné říše známých i neznámých strašidel můžete nahlédnout v prostorách Výstaviště Černá louka v Ostravě. V roce 2000 se zde poprvé otevřela brána do podzemního světa příšer a bubáků ve sklepeních starých 150 let. Na ploše 150 m² se nachází 5 strašidelných komnat:

Pavoučí místnost, Peklo, Pirátský ostrov, Síň plná skřítků a strašidel a Pohádková říše. Malí i velcí se tu dokonce dozví spoustu zajímavostí z pohádek, bájí a pověstí. Můžete se zde setkat například s francouzskou čarodějnicí, zazděnou princeznou nebo hejkalem obecným. Díky poloze přímo v centu Ostravy si s dětmi můžete pohádkové odpoledne prodloužit v nedalekém Divadle loutek nebo se zchladit v přilehlém parku. Celodenní výlet si snadno naplánujete do svého Batůžku.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Výlety, Znojmo, Výlet, Peklo Čertovina, Klasická prohlídka, Pardubický, Pohádková postava, Expozice, Dobrodružství, Batůžek, Ostrava, Aktivní dítě, Věková kategorie, Strašidlo, Chytrý telefon, Pardubický kraj, Podzemí, Místnost, Nejrůznější atrakce, Střední Evropa, Jihočeský, Stopař, Říše