Maminka.czKam s dětmi

tipy na víkend

Iva Endrychová 23.  10.  2015
Podle předpovědi nás čeká příjemný víkend. Zpestřete si jej zajímavým programem a třeba i pomozte dobré věci.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kouzlení v GUDu

V sobotu 24. 10. čeká děti a rodiče celodenní fotografický workshop s Davidem Brunnerem. Děti vyzkouší práci s digitálním fotoaparátem a budou vytvářet vlastní umělecké fotky. Celý workshop je pojat velmi zábavnou fotmou a domů s sebou si odnesou i vlastní umění. Jeden z nejnavštěvovanějších workshopů loňské sezóny. Fotoaparáty dětem rádi zapůjčíme.

Čas: 10:00 - 16:00
Věk: 5 - 12 let 
Cena: 750,- V ceně je zahrnuto občerstvení (oběd, svačiny, pitný režim)

Více informací o akci a dalším programu: Galerie GUD 

Rozsviťte Světlo pro Světlušku

V sobotu večer si udělejte čas a podívejte se na Benefiční koncert Světlo pro Světlušku láká na hudební lahůdky, bubenický duet i nevidomého žongléra

V sobotu 24. října vyplouvá na pomyslnou plavbu za Světlem pro Světlušku vzducholoď pod moderátorským vedením Pavla Kříže. Na start ve 22.00 do Pražské křižovatky přijdou David Koller, Miro Žbirka, Lenka Filipová, Michal Hrůza, Ondřej Vetchý, Lucie Výborná, TataBojs, Čechomor, Cocoman, Tokhi, Kvartet M. Bačové, Kühnův dětský sbor a nevidomí umělci i sportovci.

Během koncertu bude fungovat i světluščí call centrum. Role telefonních operátorů se v něm zhostí Zlata Adamovská, Lucie Výborná, David Prachař i padesátiletý nevidomý závodní plavec Mirek Smrčka. U telefonních sluchátek budou čekat na příznivce Světlušky, kteří jim sdělí výši svého daru, který pošlou po skončení přenosu na sbírkové konto Světlušky 99999 99999/0100.

Světlušce je také možné odeslat kdykoliv dárcovskou SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS SVETLUSKA (1 DMS = 30 Kč, Světluška obdrží 28,50 Kč), nebo ve tvaru DMS ROK SVETLUSKA (pravidelná měsíční podpora Světlušky ve výši jedné DMS po dobu jednoho roku).  Světluška získané peníze rozdělí tak, aby pomohly nevidomým vést samostatnější a pestřejší život.

Také výtěžek z prodeje lístků poputuje do sbírky na pomoc lidem s těžkým zrakovým handicapem. Minimální cena vstupného je 300Kč, výše je však dobrovolná. Vstupenky k stání na benefiční koncert Světlo pro Světlušku jsou v předprodeji v síti Ticketpro  a Ticketstream. Koncert také uslyšíte na vlnách Radiožurnálu či jej můžete sledovat ve vysílání ČT1.

Více informací o akci:  www.svetluska.net

Výtvarné kurzy v uměleckém studiu Bubec

Originální výtvarné kurzy se v uměleckém studiu Bubec na Řeporyjském náměstí 1 v Praze 5 – Řeporyjích konají pravidelně po celý týden, ve dvou navazujících semestrech. Zkušení lektoři rozvíjejí bezprostřední kreativitu dětské tvorby, dospělé nadšence provádějí klasickými výtvarnými technikami i novými technologiemi.

Kurz pro děti od 6 do 17 let je na programu v úterý, středu a čtvrtek odpoledne, kurzy pro dospělé pak v pondělí a v pátek vpodvečer. V dopoledních hodinách, od pondělí do pátku, je pro děti od 2 do 6 let otevřen Baby Bubec s bohatým, smysluplným programem, přirozeně rozvíjejícím jejich osobnost a kreativitu. Děti kreslí, malují, modelují a tím zdokonalují jemnou motoriku a chuť vyjadřovat se výtvarnou formou, hrají hry podporující logické přemýšlení a početní dovednosti.

Více na www.bubec.cz

Podzimní Bazar Bar

Oblečení, šperků, obuvi ani kabelek nemá žádná žena nikdy dost. A možností obnovit si šatník i botník za ceny, které nebolí, také mnoho není. Jednou z mála takových příležitostí je již tradiční fashion event Bazar Bar, který se koná 24. října od 13:00 do 18:00 v prostorách Era světa.

Celé odpoledne ponese v duchu zábavy, bude zakončeno tobolou o originální ceny. Lístkem do slosování je jakýkoli nákup. Čím více tak budete nakupovat, tím vyšší budou vaše šance jednu z cen vyhrát.

Albertíkův Halloween

V sobotu 31. října odstartuje dvouhodinové zábavné pásmo ve 14 hodin. Pro děti bude připravena pestrá paleta her, hudebních i dovednostních soutěží včetně vyřezávání a zdobení dýní o ceny. Vedle vyhledávané panenky Barbie, příšerek z Monster High, auťáků Hot wheeels či populárních seriálových postav v životní velikosti ožije poslední říjnový den Futurum i strašidly, kouzly a čarami všeho druhu. 

Malí i velcí návštěvníci se mohou v rámci programu těšit také na halloweenskou kapelu a na postavy ze Sezamové ulice, filmu Ukradené Vánoce od Tima Burtona, Mimoně, Sponge Boba či Tygříka z Medvídka Pú. Převleky a masky jsou vítány – finále o nejlepší a nejnápaditější masku bude vyhlášeno v průběhu odpoledne a na vítěze bude čekat spousta odměn a dárečků.  

Další informace na www.futurumhradec.cz a na Facebooku. 

O Dětském činu roku rozhodují děti

Kdo se stane vítězem jedenáctého ročníku Dětský čin roku? Rozhodnutí mají od 20. října 2015 v rukách všechny děti, které se zapojí do hlasování na stránkách www.detskycinroku.cz.

Hlas mohou dát svým favoritům v šesti kategoriích a to až do  8. listopadu 2015. Letošní ročník Dětského činu roku následně vyvrcholí 3. prosince 2015, kdy budou na Staroměstské radnici v Praze slavnostně vyhlášeni vítězové.

Hrníčky pro SOS dětské vesničky

V síti prodejen Oxalis si můžete pořídit hrníček designovaný dětmi z SOS vesniček. Tři vybrané motivy „Veselá rodinka, Prasátko a Dobré ráno“ byly přeneseny na hrníčky. Jejich koupí přispějete právě na chod a fungování SOS dětských vesniček.

Více informací naleznete na www.oxalis.cz

Ty Brďo na Déčku 

Na Déčku ČT se od září objevil nový dětský vzdělávací pořad s názvem TY  BRĎO! Pořad je určen dětem od 4 do 8 let.

 Hlavní hrdina, miminko Brďo, od září tohoto roku pravidelně seznamuje  malé diváky se světem kolem nás. Děti k obrazovkám  láká na ojedinělé množství animací i spoustu zajímavých informací, her  a hádanek.

 Hlavní hrdina v pořadu vstupuje do televizní soutěže, ve které na něj  čekají různé úkoly, kvízy,pexesa....

 Pokud Brďo uspěje ve sluji u Trpaslíka, projde královstvím Chameleona,  nenechá se zlákat ke špatnostem zlým Obrem, zvládne úkoly u vynálezce  Megawatta, dostane se ke kouzelnému Hadovi, který mu splní jakékoliv  přání.

Více informací: www.facebook.com/qqstudioostravawww.facebook.com/TyBrdoOfficial

Témata: Děti, Kam s dětmi, Hry pro děti, Maminka cestuje, Ondřej Vetchý, Tim Burton, Vik, Vyřezávání, Dopolední hodina, Koller, Kouzlení, Dětský čin, Miro Žbirka, Ticketstream, Dobré ráno, Lucie Výborná, Hlavní hrdina, Tip, Pásmo, Mimoň, Botník, Říjnový den, Čin roku, David Prachař, Špatnost