Maminka.czKam s dětmi

Tipy na víkend: Hudba, kreativní tvoření, nebo sport? Festivalová sezóna začíná

Markéta Novák Matějková 26.  5.  2017
Festival kreativního a logického hraní, Sporťáček, Ratolest Fest nebo Mezi ploty? Víkendová nabídka akcí pro děti je tentokrát opravdu pestrá. Už víte, kam si vyrazíte?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Festival kreativního a logického hraní

Klepněte pro větší obrázek

Přijďte si společně hrát, stavět, skládat a lámat si hlavičky! Již v sobotu 27. 5. 2017 odstartuje od 11 do 18 hodin na Střeleckém ostrově v Praze celodenní program se spoustou zábavy, soutěží i her s odměnami.

Děti budou moci uplatnit fantazii a kreativitu při tvoření z papíru, kouzlit s razítky, vyzkouší si netradiční stavebnice i magnetické, dřevěné a designové hračky.

Festivalové aktivity pro děti jsou rozděleny do tří věkových kategorií. Pro nejmenší děti od 1 do 3 let jsou připraveny například herní koutek pro miminka a batolata, herna didaktických hraček, výtvarná dílnička, mohou prozkoumat svět magnetů či stavět z dřevěných kostek.

Jak rozvíjet doma děti? Vyzkoušejte naše tipy na Montessori hračky

Předškoláci mezi 3 a 6 lety si mohou třeba potrápit hlavičku u hlavolamů a logických her, tkát z barevných papírů, stavět z nejrůznějších typů stavebnic, vyrobit si papírové loutky či složky na výkresy. Školáci od 6 do 12 let si vedle hlavolamů, her s optickými klamy či staveb ze dřeva mohou vyrobit linoryt s výtvarnicí Petrou Cífkovou či si obohatit knihovničku na výměnném knižním bazárku.

Festival kreativního a logického hraní je neméně hravým, logickým a kreativním vyústěním širšího konceptu obchodu Agátin svět.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Karlovy Vary, Náš tip, hudba, festival, Buben, Naila, Odměna, Ferda, Dětská scéna, Kreativní tvoření, Vhodný sport, České Budějovice, Jan Onder, Bublina, Festivalová sezona, Spor, Agátin, Jů a Hele, Damúza, Optický klam, Bubeník, Ferda Mravenec, Agátin svět