Maminka.czTěhotenství

Těhotenství s trojčaty týden po týdnu. Podívejte se na neskutečnou proměnu ženského těla. Jak maminka vypadá dnes?

Vanda Stöckbauerová kog 21.  9.  2023
Musel to být pořádný šok, když se Maria z Kodaně dozvěděla, že čeká trojčata. Doma už měla dvouletého syna Mikaela a k němu přibyly hned dvě sestry a jeden bratříček. Na Instagramu se svěřila, jaké to bylo čekat tři miminka najednou. Nedávno trojčata oslavila páté narozeniny a jejich maminka zavzpomínala...

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Jaká to byla cesta! Od obrovského šoku, když jsem se dozvěděla, že tam jsou tři, až k reakci lidí, bezpočtu kontrol a všech příprav na životní změnu a plánování. Nic běžného. Jsem ráda, že jsme nafotili tyto fotografie, protože tahle koláž opravdu ukazuje ten obrovský růst,“ napsala před lety k fotografii a přidala další snímky svého obrovského těhotenského břicha.

„Je zvláštní končit těhotenství s tak obrovským břichem, a ještě zvláštnější je, že je takhle vystouplé bez toho, že by spadlo dolů!“ napsala tehdy na svůj Instagram, kde ji sleduje 350 tisíc lidí. 

Jak trávila Maria poslední dny náročného těhotenství? „Televizní seriály, spaní, brouzdání na mobilu a tak dál. To všechno s kopanci od dětí a Braxton-Hicksovými kontrakcemi. Je skvělé, že už zbývá jen pár dnů a že už se nebudu nudit dalších osmnáct let,“ psala tenkrát s humorem. 

VIDEO: Hrozí vám předčasný porod?

A jak se trojčatům žije dnes?

Trojčata, která přišla na svět 12. září 2018, před týdnem oslavila páté narozeniny. Maria při té příležitosti zavzpomínala: „Dnes je to 5 let, co se narodili Iben, Filip a Agnes – v tomto pořadí, s minutovým odstupem. Na tento den jsem netrpělivě čekala dlouhé měsíce a s manželem Andersem jsme byli tak neskutečně šťastní a vděční za to, že je moje tělo dokázalo udržet uvnitř 35 týdnů a 2 dny. Vzhledem k tomu, že porod trojčat obvykle probíhá ve 32. týdnu těhotenství, nebylo samozřejmé, že je donosím až do plánovaného termínu císařského řezu."

Maminka se dále svěřila, že ji stále udivuje, že měli najednou tři tak rozdílné děti – jak vzhledem, tak povahou. Přestože tváře svých dětí na Instagramu už neukazuje, sdílí pravidelně střípky z rodinného života. „Jsme na ně tak pyšní a na všechno, co jsou. Na to, jaké se z nich staly malé osobnosti. Dnes už toho děti hodně zvládnou samy, jsou dost samostatné a už nejsou takoví nepořádní jedlíci. Ale jsou pořád stejně hlasité, nebo možná ještě hlasitější, řekla bych. A pořád neposlouchají všechno, co říkáme,“ svěřila se.

Maria připustila, že se občas její ratolesti mezi sebou hádají, ale stále jsou to dobří kamarádi, kteří si spolu vyhrají. Ale když jsou všichni čtyři (i se starším bráchou) pohromadě, obvykle to netrvá dlouho a dojde k hádce. „Mám pocit, že to musí mít něco společného s dynamikou skupiny. Nebo je to možná jen fáze. Určitě v to doufám, protože dřív to nebylo tak intenzivní,“ napsala svým sledujícím čtyřnásobná maminka.

Ploché bříško má zpět

Těhotenství s trojčaty mělo jeden důsledek – rozestup břišních svalů. Maria proto před více než 2,5 lety podstoupila operaci diastázy. "Jsem tak ráda, že jsem se pro ni rozhodla! Trvalo mi 8 měsíců, než jsem se plně zotavila, ale stálo to za to: už žádné každodenní bolesti zad a nepříjemné pocity v břiše. Mám zpátky základní svalstvo a přebytečná kůže je pryč," svěřila se. A nutno podotknout, že dnes vypadá Maria opravdu skvěle. Posuďte sami. 

Klepněte pro větší obrázek

Ve fotogalerii v úvodu článku si můžete prohlédnout, jak Marii rostlo bříško, a další střípky z jejího těhotenství s trojčaty. 

Témata: Zdraví, Těhotenství, Galerie, Miminko, Instagram, Od těhotenství k porodu, Filip, narozeniny, Trojčata, Vícerčata, šok, seriály, proměna, Břicho, Aria, Dvouletý syn, Ženské tělo, Brouzdání, Bříško, Dvouletý chlapec, Fotka, Mikael, Koláž, Family, Agnes, Zdraví na Heureka.cz