Maminka.czKojení

To nám rve srdce. Maminka kojí naposledy své dítě před začátkem léčby rakoviny prsu

redakce 12.  5.  2017
Pokud se zeptáte maminek, které přestávaly kojit své dítě, jaké to bylo, často vám odpoví, že uronily nejednu slzu. Žádná z nich ovšem nebyla tak bolestná jako ta od Ashley Kostiuk.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Tato fotografie nezachytila matčiny slzy proto, že by byla Ashley se svým devítiměsíčním synem připravena skončit s kojením. Bylo to proto, že Ashley byla diagnostikována rakovina prsu a nemohla marnit čas před zahájením chemoterapie,“ sdělila pro Popsugar.com fotografka Jaclyn Briggs, která je blízkou přítelkyní Ashley. Ta také zachytila křehké okamžiky na fotografii.

Ashley si bulku v prsu nahmatala loni v červnu a snažila se nemyslet na problémy, které jí diagnóza způsobí. Více ji totiž zajímalo to, jaký vliv bude mít celá situace na její děti.

Rakovina prsu se nemusí projevit jen bulkou. Varovné příznaky nepodceňujte

„Rakovina pro ni znamela čas odloučení od dětí i předčasné ukončení kojení malého syna. Ráno před zahájením léčby jsem vzala foťák, trochu horké kávy a čokolády a zamířila k nim domů. Podporou jí byl manžel, který si hrál s jejich tříletou dcerou.

Ashley mezitím seděla v křesle, houpala se a držela syna v náručí, aby si užila poslední takto strávené společné chvíle. Když ho však začala kojit, tak se malý odtáhl a usmál se na ni. A přesně to byla ta chvíle, kdy už nešel proud slz zastavit,“ popisuje vznik fotografie Jaclyn.

Tento měsíc Ashley konečně dokončila chemoterapii a byla jí odebrána obě prsa. Její léčba tím ale neskončila. Podle stránky GoFundMe, která byla vytvořena pro pomoc rodině s výdaji spojenými s léčbou, má žena před sebou několik operací a čeká ji dalších šest týdnů záření.

Ačkoli autorka o fotografii říká, že je symbolem nesobeckosti matky, tak pro nás je zároveň krutou připomínkou toho, že rakovina si nevybírá... Nezbývá nám než věřit, že tento příběh bude mít šťastný konec.

Rakovina prsu: i v těhotenství ji lze účinně léčit
Konec tajností. Bára Poláková prozradila jméno své druhé dcery. Budete se divit
Kim Kardashian na sebe práskla, jak kojila s krabičkou mléka v podprsence
Témata: Zdraví, Děti, Kojení, Vaše příběhy, Rak, srdce, Rakovina prsu, Chemoterapie, Kardashian, Zac, Ashley, Předčasné ukončení, Tajnost, Konec tajností, Šťastný konec, Devítiměsíční syn, Fotografka, Foťák, Maminka, Zdraví na Heureka.cz