Maminka.czTěhotenství

To se pobavíte. Originální rady, jak odrazit všechny, kdo vám v těhotenství radí a soudí vás

Barbora Vajsejtlová 14.  10.  2021
Máte pocit, že si názory ostatních berete až moc k srdci a zbytečně necháváte ovlivnit vlastní úsudek a intuici? Nebojte se být odvážná a stát si za svým! V těhotenství víc než kdy jindy se vám vyplatí nejen naslouchat sama sobě, ale také trvat na tom, že vaše těhotenství je jen vaše. Nezapomínejte, že vždy máte právo odmítnout nevyžádané rady.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Deník Today udělal v roce 2019 průzkum mezi čtenářkami a sesbíral ty nejvtipnější odpovědi chronickým těhotenským radilům. Přečtěte si pár vybraných tipů a pobavte se nad nimi!

VIDEO: Na co se můžete těšit v říjnovém vydání časopisu Maminka?

JAK ODRAZIT RADILY!

CIZÍ ČLOVĚK VE STARBUCKSU: Víte, že byste neměla pít kávu, když jste těhotná? : Ale já nejsem těhotná!

CIZÍ ČLOVĚK POTÉ, CO JSEM SI DALA V OSMÉM MĚSÍCI JEDNU DECI VÍNA: Jste si jistá, že to můžete? : Nemůžu, ale můj sociální kurátor šel zrovna na záchod.

STARŠÍ PANÍ SE NAHLAS POHORŠOVALA nad tím, že kojím v restauraci, vyjádřila jsem lítost, že má zablokovaný krk. Když odpověděla, že s krkem nic nemá, odpověděla jsem, že v tom případě očekávám, že otočí hlavu a bude se dívat na druhou stranu.

DALA JSEM SI K OBĚDU COLU a kolega měl potřebu komentovat můj nezdravý styl života a nezodpovědné chování v těhotenství. Suše jsem odvětila, že je to jediné, co mi pomáhá na kocovinu.

KOLEGYNĚ, která je velmi militantní matkou a kterou téměř vůbec neznám, se mě zeptala, jestli už mám hotový porodní plán. Odpověděla jsem, že ano a ona není jeho součástí. Pak už se mě nezeptala na nic. 

Jak asertivně odmítnout všechny nevyžádané rady? Jsou těhotné ženy přecitlivělé? Přečtěte si celý článek v říjnovém vydání časopisu maminka. Časopis je dostání ve všech trafikách, ikiosek.cz, rohlik.cz a kosik.cz.

Nejočekávanější Maminka je tady! Maxi říjnové číslo vzniklo pod taktovkou šéfredaktorky Tamary Klusové


 

Témata: Těhotenství, Časopis Maminka, Mateřství, Tipy a rady v těhotenství, Rada, Říjnové vydání, Ori, KDO, Úsudek, Časopis, Intuice, Kolega, Právo, Průzkum, Starbucks