Maminka.czVýživa a stravování

Tofu lívanečky se salsou

Hanka Kubíčková 12.  2.  2010
Tofu lívanečky se salsou
Hotové lívanečky můžete použít místo masových karbanátků jako náplň do housek nebo sendvičů.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Porce: 14 kousků

Příprava: 10 minut

Smažení: 20 minut

Ingredience:

  • 1/4 šálku rostlinného oleje
  • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
  • 400 g sterilovaných fazolí, okapaných
  • 300 g tuhého tofu
  • 4 plátky celozrnného chleba bez kůrky, nakrájené na kousky
  • 1/4 šálku mátových lístků
  • 1/4 šálku lístků koriandru
  • 2 polévkové lžíce japonské omáčky teriyaki
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česneku

Na salsu:

  • 1 menší salátová okurka, nakrájená na tenké plátky
  • 2 polévkové lžíce najemno nakrájeného koriandru
  • 2 polévkové lžíce limetového džusu
  • 1 malá chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • 1 kávová lžička hnědého cukru

V nepřilnavé pánvi zahřejte 2 polévkové lžíce oleje a osmažte na něm cibuli doměkka. Nechte vychladnout. V mixéru rozmixujte fazolky, tofu, chléb, bylinky, teriyaki omáčku, vejce a česnek. Do vzniklé pasty přidejte cibuli a vařečkou nebo lžící promíchejte. Osolte. Zbylý olej rozehřejte v pánvi a na středním plameni na něm osmažte tofu placičky o velikosti lívanců dozlatova. Tuk odsajte papírovým ubrouskem.

Salsa: Všechny ingredience spolu promíchejte. Placičky podávejte se salsou a omáčkou teriyaki.

Témata: Výživa a stravování, Časopis Moje psychologie, Salátová okurka, Liv, Lívanec, Salsa