Maminka.czTěhotenství

Tohle je 5 podivných věcí, které dělají těhotné ženy za zavřenými dveřmi! Poznáváte se v nich?

Simona Formánková 18.  8.  2022
Pocity nevolnosti, zvracení, změny nálad a rozmanité chutě – těhotenství s ženami "cvičí" v mnoha ohledech. Proto každá nastávající maminka ráda unikne do soukromí, kde se může uvolnit, být sama sebou a dělat věci, na které má chuť. Že vás nenapadá, jaké to jsou? Možná se budete divit!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jestli v životě ženy existuje období, kdy dělá věci, o kterých se příliš nemluví, pak je to rozhodně těhotenství a mateřství. A vlastně není divu. Psychických a fyzických změn, kterými si nastávající maminky musí projít, je opravdu požehnaně. A ačkoli byly možná před otěhotněním více než společenské, s rostoucím bříškem je každá žena ráda, když se může zavřít někde v ústraní. Za zavřenými dveřmi totiž s chutí odhodí přebytečné svršky, dá nohy nahoru, maximálně se uvolní a dělá, na co má chuť. Co to ale v reálu znamená?

VIDEO: Nejčastější pověry o těhotenství, kterým stále věříme

1) Neustálé hlazení bříška

Jakmile se bříško jen trochu vyklene, žena má čím dál větší touhu a potřebu se ho dotýkat. Jde o první tulení, díky kterému navazuje velmi důležité pouto s miminkem. Hlazení bříška má pro nastávající maminku také uklidňující účinky a dodává jí pozitivní náladu.

2) Některé části těla jsou viditelné pouze se zrcátkem

Každá nastávající maminka se dříve nebo později začne smiřovat s přibývajícími kily, hojnějším ochlupením a celkově se měnícím tělem. Logicky ji pak začne zajímat, jak jeho různé části teď reálně vypadají. Jsou však místa, která jsou s rostoucím bříškem téměř v nedohlednu. Není to ale nic, kam by zrcátko nedohlédlo. Že ani vás tato "zrcátková výprava" neminula? Neděste se, je to naprosto běžné!

3) Záchvatovité přejídání

Pořekadlo "jíst za dva", které se s těhotenstvím často spojuje, je pro některé ženy doslova požehnáním. Ne že by věřily, že tomu tak doopravdy je. Jejich rozdováděné chuťové buňky jim však nedají na vybranou. A protože se někdy jedná doslova o obžerství, jsou rády, když si veškeré laskominy (většinou nezdravé) mohou vychutnat v klidu a naprostém soukromí. Vždyť "co oči nevidí...".

4) Nedopnuté košile nebo kalhoty? Žádný problém!

S rostoucím bříškem se z oblečení v šatníku stává noční můra maminek. Každý kousek, do kterého se ještě nastávající maminka vejde, si zaslouží malou oslavu. S každým uplynulým měsícem vetší a větší... A nemusí se to týkat pouze oblečení pořízeného před otěhotněním. I to těhotenské je ve třetím trimestru často absolutně nevhodné. Proto některé ženy volí praktičnost před dalšími nákupy a v soukromí chodí v nedopnutých kouscích. A hlavu si s tím rozhodně nelámou. 

5) Snění o "starém šatníku"

Šatník je pro těhotnou ženu rozhodně velkým tématem. Bohužel v situacích, kdy by si ráda vzala ty perfektně padnoucí šaty, které jí tak slušely, si může pouze zoufale povzdechnout. Jsou to totiž právě ty šaty, které nedovolují ani deko navíc. Natož pár kilo! Sednout si před otevřenou skříň, zasnít se a zavzpomínat? I to se děje za zavřenými dveřmi těhotných. Nezřídka se slzou v oku!

Témata: Těhotenství, Zrcátko, Od těhotenství k porodu, Móda, šatník, Frankie, Amy Schumer, těhotenské chutě, Těhotná žena, Bříško, Dveře, Maminka, Chuť, Zavřená dveře, Požehnání, Soukromí, Meryl, Hlazení, Oblečení a móda na Heureka.cz