Maminka.czHračky pro děti

Tohle je transgender panenka. Blbnete děti, rozčilují se rodiče

kog 24.  1.  2020
Tahle blonďatá panenka v červených šatičkách dokázala rozdělit společnost. Důvod? Pod sukní totiž skrývá mužské genitálie. Zajímavostí je, že se objevila ve výloze hračkářství v Rusku, kde jsou práva LGBT komunity výrazně potlačována. Někteří si myslí, že jde o omyl. Jiní transgender panence tleskají.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Panenka, která se objevila za výlohou jednoho hračkářství v ruském Novosibirsku, spustila bouřlivou diskuzi na internetu. Figurka má dlouhé blonďaté copy, modré oči a dívčí tvář, pod červenými šatičkami s puntíky skrývá penis. Pro některé rodiče šok! 

Na sociálních sítích se objevují otázky, zda je v pořádku vyrábět takové hračky pro děti? "Dokážete si představit, co se děje v hlavě malého dítěte, které dostane tuto hračku," ptá se jeden diskutující. Další názor je ještě radikálnější: "Jediné, co musíte udělat, je koupit sadu lékařských nástrojů a naučit dítě, jak to amputovat!"

Barunka málem přišla o prst! Její máma varuje před nebezpečnou hračkou

Ostatní diskutující přemýšlejí, zda se nejedná o výrobní chybu: "Napadlo vás, že může jít o chybu výrobce? Třeba jen omylem namontovali dívčí hlavu na chlapecké tělo?, zamýšlí se jeden z nich. A hned se mu dostává odpovědi: "Pevně věřím, že se jedná o pokus změnit postoj ve společnosti!" Jiní navrhují řešení: "Jediné, co musíte udělat, je převléknout do kalhot a ostříhat vlasy!"

Panenka je vůbec první svého druhu v Rusku. A jednou z transgender panenek na světě. Podobná panenka se objevila v roce 2018 v Argentině. Byla to víla s křídly, která měla mužské pohlavní orgány. Také společnost Mattel představila loni na podzim genderově neutrální kolekci panenek Creatable World – děti si díky doplňkům mohou z panenek udělat dívku, chlapce nebo taky obojí.

Osmiletá Lily touží být chlapcem. Jak se žije s dítětem, které chce jiné tělo?
Témata: Děti, Hry pro děti, Rodiče, Hračky pro děti, transgender, Pán, Hračkářství, Panenka, Omyl, Argentina, Genitálie, Vila, Výloha, Mattel, Internet, Postoj, Hračky na Heureka.cz