Maminka.czKojení

Tohle o kojení určitě nevíte: Ve kterém prsu je víc mléka, "kojicí pauza" v práci a další zajímavosti

Barbora Vajsejtlová 4.  10.  2021
Víte, kolik kalorií kojením spálíte, jak dlouho máte v práci placenou pauzu, když kojíte dítě do roka věku, a že mléko chutná pokaždé jinak? Odpovědi na tyhle otázky i další zajímavosti najdete v článku zde, ale hlavně v říjnovém vydání časopisu Maminka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak jsme na tom s kojením v porovnání s generací našich matek a babiček? Změnil se nějak postoj společnosti ke kojení a co rozhoduje o tom, jak dlouho a jestli vůbec budeme kojit? V říjnovém vydání časopisu Maminka se můžete vydat na sondu do hlubin českého kojení. A my vám přinášíme ochutnávku – zajímavosti o kojení, které nejsou příliš známé.

1) Častým mýtem, který se ke kojení váže, je přesvědčení, že ženám s velkými prsy jde kojení lépe, zatímco ženy s malými prsy s tím mají problémy. Jenže tukové buňky, které ovlivňují velikost prsů, se na kojení nijak nepodílejí. Kojit tak mohou ženy s jakoukoli velikostí prsů. 

VIDEO: Podívejte se, co jste možná nevěděla o kojení?

Témata: Časopis Maminka, Kojení, Po porodu, Miminko, Prsa, Pauza, Zajímavost, Mléko, Kalorie, Maminka, PAU, Časopis, Říjnové vydání