Maminka.czPředškolák

Tohle se syn naučil ve školce. Docela nepříjemně nás to překvapilo

Radka Wallerová 31.  8.  2020
Několik let jsme usilovali o to, aby se syn dostal do přeplněné státní školky. Povedlo se to, až když mu bylo více než pět let. Pak jsme celkem často mysleli na rčení "dávej pozor, co si přeješ, mohlo by se ti to splnit". Protože syn si ze školky domů nosil zvyky, ze kterých jsme zrovna nadšení nebyli.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Syn nikdy nebyl nezdravě soutěživé dítě. S tím školka zamávala slušně. Najednou hodnotil, kdo první dojí, kdo koho porazí v pexesu nebo kdo si první vyčistí zuby – jakkoli zrovna to je úplný nesmysl. Bylo nám jasné, že to je důsledek srážky s partou vrstevníků a že podobná soutěživost mezi dětmi panuje tak nějak přirozeně, ale bylo zjevné, že to školka ještě "potencuje".

Soutěživost navíc do naší rodiny nepřišla sama, ale ruku v ruce s neustálým popichováním a posmíváním se – nebo alespoň náběhem na ně. Někdo se s něčím opozdí? Pětiletý hned spustil "šneku, šneku" a tak podobně. Jelikož ještě v srpnu nic takového nedělal, bylo jasné, odkud vítr vane.

Témata: Předškolák, Rodina, Syn, Reklama, Hlídání dětí, Mateřská škola, Zpátky do práce, Maminky - rady, rozhovory a príběhy, Pracující matky, Minecraft, šnek, Trampolína, Soutěživost, Chalupa, Ježíšek, Star Wars, Bartoloměj, Opodstatnění, Doc, IPad, Harry Potter, Rčení