Maminka.czPo porodu

Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat

Simona Formánková 31.  5.  2022
Známá australská fitness trenérka a máma pěti dětí Chontel Duncan se rozhodla radikálně zatočit s poporodními kily. Během devíti týdnů se potýkala se spánkovou deprivací, zlomenou nohou a covidem. Přesto dokázala dostat svou postavu opět do perfektní formy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Dělejte si jednoduše, co chcete – to je moje rada! Je mi smutno z lidí, kteří se bojí koupit si dort, nebo ho dokonce sníst! Pokud něco chceš – kariéru, životní změnu, dítě, auto, drahou zbytečnou věc, nosit make-up, obléct si bikiny, líbat partnera na veřejnosti, studovat, postavit si svůj vysněný dům – hurá hrdě do toho!" říká dvaatřicetiletá Chontel Duncan z australského Brisbane. Ta se cvičení a fitness věnuje už pěknou řádku let. Nezahálí ani krátce poté, co se stala pětinásobnou maminkou. 

Po porodu dvojčat se jí podařilo zhubnout tím, že chodila 4x týdně na lekce intenzivního intervalového tréninku (HIIT). Ty se skládají z krátkých kol intenzivních cvičení trvajících 10 až 60 sekund s více opakováními. V kombinaci s vyváženým jídelníčkem se dostala za šestapadesát dní do formy, ve které byla před otěhotněním. "S pěti dětmi to není úplně jednoduché, protože jim jsem se chtěla věnovat úplně nejvíc. Často jsem šla cvičit nevyspalá a vyčerpaná z péče o novorozená dvojčata. Chtěla jsem ale změnu, takže jsem zatnula zuby a šlo to," svěřila se Chontel.

Během dvouměsíční proměny trpěla dvaatřicetiletá maminka nejen únavou, ale navíc se potýkala s covidem a zlomenou nohou. K vypracované postavě jí pomohlo nejen cvičení, ale také vyvážená strava. Chontel prý jí 8x denně, a dokonce zveřejnila i svůj jídelníček. Na Instagramu však přiznala, že ji rychle omrzí jíst stejné jídlo, takže ho často obměňuje. „Často slýchám výmluvy, proč lidé necvičí. Často jsou to nesmysly, které je zbytečně brzdí. Ke zbavení se nadbytečných kil stačí zdravě jíst, k formování postavy ale musíte začít cvičit.“ 

Témata: Těhotenství, Porod, Po porodu, Instagram, Inspirativní ženy, Sport, Pohyb, Cvičení, Maminky ve světě, Tělo, covid, trenérka, Máma, Zlomená noha, Fitness, Bikiny, Dvojče, Krátký, Kilo, Sport na Heureka.cz