Tohle zvládnete i doma! Cheesburger s vyzrálým hovězím a křupavou slaninou

Simona Procházková 9.  1.  2021
Zkuste si doma sami připravit tuto americkou klasiku, překvapí vás, jak je to snadné. Tady máte recept od foodblogera Cuketky na dokonalý šťavnatý burger. Podívejte se na video, jak na to krok za krokem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Populární pořad Recepty pana Cuketky uvádí internetová televize Mall.tv. Oblíbený foodbloger vám prostřednictvím jednoduchých návodů ukáže, jak vařit a péct snadno, levně, a hlavně pokaždé s perfektním výsledkem.

Vyzrálé hovězí maso, kvalitní sýr a několik plátků vykřupané slaniny. Pikantní ďábelská omáčka a koprové okurky v rámci zeleniny, kdo by odolal?

Recept: Cheesburger s vyzrálým hovězím a křupavou slaninou

Suroviny:

800 g vyzrálého hovězího masa
150 g snídaňové slaniny
4 velké žemle na burgery
4 plátky čedaru
2 velké nakládané okurky
2 lžičky nakládaného kopru
75 g majonézy
2 lžíce kečupu
2 lžíce másla
sůl, pepř, mleté chilli, sušený česnek
olej na potření

Postup:

Okurky nakrájejte na plátky a promíchejte s koprem. Majonézu promíchejte s kečupem a dochuťte mletým chilli, sušeným česnekem a lákem z okurek. Slaninu dejte do pánve, podlijte trochou vody a na mírném plameni nechte pomalu pustit tuk. Poté opečte z obou stran dokřupava a dejte stranou na ubrousek.

Maso očistěte, nakrájejte na větší kostky a namelte v mlýnku na maso (středně hrubý nástavec). Z mletého masa odvažte jednotlivé porce (á 175 až 200 g). Maso zbytečně nehnětejte a vyformujte do tvaru burgerů, uprostřed mírně promáčkněte. Maso by mělo být o kousek větší než žemle.

Připravené burgery z obou stran výrazně osolte a opepřete. Potřete olejem a dejte péct na rozpálenou litinovou pánev. Pečte dohromady okolo 6 až 8 minut podle požadovaného stupně propečení. Po prvním otočení dejte na maso plátek sýra a nechte rozpustit.

Burgery dejte stranou. Žemle nakrojte a opečte na rozehřátém másle. Hotové burgery složte ze spodní žemle, kterou potřete připravenou omáčkou. Přidejte koprové okurky, maso se sýrem, slaninu a přiklopte horní žemlí, kterou také potřete trochou omáčky.

Tip:

Pokud se chcete více přiblížit klasickému americkému burgeru, použijte místo čedaru plátkovaný tavený sýr. Sýr bude mít méně výraznou chuť, ale zase se krásně roztopí.

Dítě má nůž! Zapojte děti do vaření i pečení, ale naučte je zásadám bezpečnosti
Nejjednodušší pečené kuře! Takhle na něj krok za krokem!
Co pořád vařit dětem? Kuře na paprice zbožňují, zkuste náš recept
Témata: Recepty, Video, Vaření, Cuketka, Ďábel, Lake, Dom, Chilli, Žemle, Slanina, Plátek, Sýr, Burger, Sla, Okurka, Hovězí, Maso