Maminka.czTěhotenství

Top 7 nejvíc zbytečných věcí, bez kterých se zaručeně obejdete

Michaela Karavarakis 22.  9.  2012
Připravujete se na mateřství a chcete k tomu přistupovat zodpovědně? Pak je vám možná trochu úzko při procházení stránek dětských internetových obchodů či při návštěvě těch kamenných. Skoro pokaždé tu totiž narazíte na něco, co se tváří jako naprostá nezbytnost, a vás začnou hryzat pochybnosti. Tohle bych si asi taky měla pořídit, to rozhodně užiju, říkáte si. Zadržte. Ne všechno je totiž tak velice praktické, výhodné a bezkonkurenční, jak se to tváří na etiketě.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1) Nosítko pro novorozence v poloze vleže

Na první poslech to zní geniálně: nosítko, ve kterém bude vaše novorozené miminko ležet na zádíčkách na rovném podkladu. Vy si ho jednoduše a podle obrázku nesmírně elegantně přehodíte přes rameno a umístíte buď na boku, nebo vpředu na břiše. Jednoduchost sama. Ovšem zkuste to uvést do praxe. Vsadím se s vámi o měsíční dávku rodičovské, že se vám to nepovede.

2) Speciální koš na použité plenky

Jeho vtip spočívá v tom, že po vhození použité plenky ji uzavře v jakési igelitové kapse a zamezí tak úniku nepříjemného pachu. Hm. Koš sám o sobě není laciný, o zmíněných igelitových náplních ani nemluvě. Je samozřejmě možné (a nepochybně mnohem lacinější) zabalit plenku do obyčejného igeliťáku a vyhodit ji do obyčejného koše za šest pětek, ale o tom už se výrobci nezmiňují.

3) Kovový stojan na vaničku

Kam s vaničkou plnou vody a s novorozencem uvnitř? Nejlépe na vysoký vratký stojan! Pokud si k tomu pořídíte ještě vaničku s „praktickým“ kyblíkem, co se i s hadicí na odtok vody postaví mezi nohy stojanu, už si koupání svého miminka snad víc zkomplikovat nemůžete.

4) Koupací kyblík

Zůstaňme ještě chvíli v koupelně. Koupací kyblíky. Opravdu skýtají tak neopakovatelný pocit bezpečí a uvolnění, že se jim nic (rozumějte vanička) nevyrovná? Netvrdím, že některé děti nemají kyblíky v oblibě, ale ať už jsou jakkoli ergonomicky tvarované a ošperkované tepelnými pásky a veselými obrázky, pořád jsou to ve své podstatě obyčejné… kyblíky. A fakt, že ani jejich název se to nesnaží skrýt, mluví sám za sebe.

5) Přebalovací pult s vaničkou

Ten, kdo vymyslel přebalovací pult na vysoké kovové konstrukci se zabudovanou vaničkou a „chytrou“ poličkou (až úplně dole) na plenky a jiné nezbytnosti, byl zřejmě muž, který v životě nepřebalil jediné dítě. Bez přehánění: položit na tuhle parádu mimino v jakémkoli věku a třeba se jen ohnout k té super poličce dole rovná se lehkomyslnému hazardování s životem vašeho potomka.

6) Sterilizátory kojeneckých lahví

Je fajn chtít mít všechno čisté, lahvičky důkladně vymyté a děťátko na hony vzdálené bakteriím. Jenže až do okamžiku, kdy vám dítě strčí do pusy psí hračku, olízne vysavač nebo si vyčistí zuby smetáčkem. To vás pak nějaké sterilizování lahviček přestane hezky rychle bavit.

7) Koupě nového kočárku

Největší omyl převážně novopečených rodičů. Když se pak po roce, dvou či třech pokouší ten svůj původně dvacetitisícový zázrak prodat a podaří se jim to až za zhruba desetinu původní ceny, teprve pak si uvědomí, jak byli před tím pošetilí.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Novorozenec, Batole, Kojenec, NEJ, Koupací kyblík, Políčko, Zář, TOP, Největší omyl, Věc, Odtok vody