Maminka.czKrása a styl

Top jarní vůně roku 2016: Letošní jaro voní po ovoci

Jana Knaislová 31.  3.  2016
Došel vám oblíbený parfém? Je čas na změnu, inspirujte se našimi tipy na jarní vůně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sluneční paprsky stále častěji vystrkují růžky a tak nastává čas na úklid zimních čepic, kabátů, bund i rukavic. Ty naopak vystřídají slušivé jarní kousky v trendových pastelových tónech. A co k nim jako nejvhodnější doplněk? Přeci novou jarní vůni. Ty letošní jsou skutečně hodně rozmanité, a tak si mezi nimi určitě vyberete svoji největší favoritku.

Růže, jasmín, třešně…

Jak už bývá zvykem, jarní vůně jsou oproti těm zimním mnohem lehčí, svěžejší, často připomínají právě rozkvétající přírodu kolem nás. Proto v nich převažuje hlavně květinové aroma. To také převládá v jarní novince Loewe Aura Floral, v níž navíc najdete poměrně netradiční voňavou přísadu – semínka mrkve.

Bohaté květinové aroma často doplňují lehké citrusové tóny, velmi svěží zelený čaj a také šťavnaté ovoce, tak jako je tomu například v novince Boum Green Tea Cherry Blossom od Jeanne Arthese. Oblíbené jsou stále sladké ingredience, a tak ani letos nechybí v nabídce třešňový květ ve vůni od L´Occitane, maliny najdete v elegantní vůni Incognito od Oriflame, z jarních novinek ucítíte dále hrušky, pralinky nebo exoticky vonící marakuju a papáju.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Právě tyto přísady v kombinaci s oblíbenými květinami jako je růže, konvalinky nebo jasmín vytvářejí populární žensky elegantní a aroma. Nejsou sice zastoupené tak výrazně, ale samozřejmě nechybí ani dřevité tóny, jako je pižmo, bílá dřeva nebo cedr.  

A co naopak v novinkách pro jaro nenajdete? Jsou to především těžší orientální a kořeněné přísady, ty totiž se svěžím a šťavnatým aroma nejdou příliš dohromady a naopak se na ně můžete zase těšit v podzimních novinkách.

Foto: archiv

Témata: JAR, Krása a styl, léto, jaro, vůně, Bergamo, Flora, Zelený čaj, TOP, OVO, AVON, Drop, Let, Rebarbora, Rok, Broskve, Malina, Jantar, Moschino, Limitovaná edice, Letošní jaro, Mandarinka, Oriflame, Yves Rocher