Maminka.czPočetí

Toto je 5 sexuálních poloh nejvhodnějších pro otěhotnění! Mohou ovlivnit pohlaví miminka?

Simona Formánková 31.  3.  2022
Přejete si s partnerem založit rodinu a chcete mít jistotu, že jste pro to udělala maximum? Zkuste ke zdravému životnímu stylu, počítání plodných dnů a speciálním doplňkům stravy přidat i vhodné polohy při sexu. Poradíme vám, jaké to jsou!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Názory ohledně toho, proč by některé polohy při sexu mohly být vhodnější, jsou založeny na předpokladu, že by spermiím mohla do dělohy pomáhat gravitace. Gynekoložka Dr. Shree Datta, která stojí za projektem Intimina, řekla pro britský server Mother and Baby: "Někteří tvrdí, že pro početí je velmi vhodná misionářská pozice, která umožňuje hlubokou penetraci a optimalizuje také cestu spermií za vajíčkem."

VIDEO: Co je to ovulace? A jak poznat, že probíhá?

Jistě! Žádná Kámasútra vám těhotenství nezaručí. Pokud se ale snažíte otěhotnět, určitě není na škodu mít mezi sexuálními polohami své favority. Přestože odborníci nejsou přesvědčeni, že by některé polohy byly pro otěhotnění vhodnější než jiné. Důležité je, abyste si cítila dobře fyzicky i psychicky. 

Misionářská poloha

I když to nemusí být ta nejvzrušivější poloha k intimnímu kontaktu s partnerem, poskytuje hlubokou penetraci blízko děložnímu čípku, což spermiím pomáhá při putování za vajíčkem.

Vaše nohy na jeho ramenou

Při této sexuální poloze je vaše pánev nakloněna dozadu, což dává spermiím vašeho partnera pomocnou ruku, a snadněji tak doputují do vašeho vajíčka.

Vy nahoře

Tato pozice je skvělá, pokud chcete mít pocit, že máte "vše pod kontrolou". Ovšem v případě snadnějšího otěhotnění by zde mohla hrát negativní roli gravitace. Proto se doporučuje před ejakulací vyměnit tuto polohu za vhodnější polohu, například misionářskou. 

Poloha na pejska

Tato poloha opět umožňuje hluboký průnik. Jako benefit navíc některé teorie udávají, že je to nejlepší sexuální poloha, kterou lze použít při pokusu o otěhotnění v případě, že máte pokleslou dělohu. Po ejakulaci se otočte a lehněte si na záda se zvednutými boky. Sperma pak bude moct lépe najít cestu k vašemu vajíčku. 

Jak rychle otěhotnět: 10 užitečných rad, které musíte vyzkoušet!

Bok po boku

Ležet vedle sebe bok po boku je poloha vhodná pro páry, které milují relax. Lehnout si můžete tváří v tvář nebo se můžete rozhodnout pro takzvanou lžíci. Tato poloha zajišťuje maximální pohodlí a je skvělá pro každého, kdo trpí bolestí zad nebo má problémy s ranním dechem...

Musím mít orgasmus, abych otěhotněla?

Pokud se snažíte o početí, je samozřejmě velmi důležité, aby během sexu dosáhl orgasmu váš partner. Zda je důležité, aby vyvrcholení dosáhla i žena, není vědecky prokázáno. Dr. Shree Datta říká: "Jemné kontrakce ve vašem lůně mohou pomoct přesunout spermie nahoru do děložního čípku, ale k nim dochází s orgasmem nebo bez něj."

Může pozice při sexu ovlivnit pohlaví miminka?

Ani na tuto otázku neexistuje žádný vědecký výzkum, který by něco potvrzoval. Některé ženy se však shodují, že častý sex vedl k početí dívky, a naopak náhodný sex k početí chlapce. To však odborníci vyvrací, a naopak tvrdí, že v tomto případě hraje roli pouze to, jaká spermie oplodní vajíčko. 
 

Témata: Láska a vztahy, Miminko, Rodina, Sex, Tipy a rady v těhotenství, Plodnost, Početí, Plodné dny, sperma, sexualita, Ovulace, Vajíčko, Otěhotnění, Poloha, Spermie, Doplněk stravy, Ovulační testy na Heureka.cz