Maminka.czKam s dětmi

Toxique a Lanugo zahrají v Lucerna Music Baru na podporu projektu českých a indických škol

Recepty.cz 28.  5.  2012
Toxique a Lanugo zahrají v Lucerna Music Baru  na podporu projektu českých a indických škol
České kapely Toxique a Lanugo vystoupí 4. června v Lucerna Music Baru na podporu mezinárodního vzdělávacího projektu La Ngonpo. Internetové partnerství českých a indických škol letos vrcholí, dosud se do něj zapojily téměř 2 desítky škol z obou vzdálených míst zeměkoule. 12-16letí studenti zjišťovali, jak moc se liší život v rozvojových zemích a ve střední Evropě. V Lucerna Music Baru proběhne vedle koncertu oblíbených kapel také vernisáž originální putovní výstavy věnované tomuto projektu. Expozici si mohou návštěvníci prohlédnout od 1. června do 22. června pod otevřeným nebem na pražském Václavském náměstí pod koněm.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Akce začíná v Lucerna Music Baru ve 20 hodin a program bude opravdu bohatý. Návštěvníkům stručně představíme výstavu a celý projekt a také zhlédnou trajler k dokumentárnímu filmu o něm. Dále bude pokřtěna metodika k mezinárodní výuce a své zkušenosti z projektu popíší indičtí učitelé, kteří na krátko přicestují do České republiky. Večer vygraduje koncerty skupin Toxique a Lanugo,“ konstatuje koordinátorka projektu La Ngonpo Romana Vylitová z Multikulturního centra Praha (MKC Praha) a dodává: „ Na koncert zveme kromě fanoušků kapel také všechny lidi, které spojení Česka a Indie zajímá. Budeme velmi rádi, pokud se nám podaří oslovit ještě nějaké základní školy či víceletá gymnázia, které by měly zájem si do konce roku 2012 vyzkoušet mezinárodní internetové partnerství na vlastní kůži.“

Lístky na koncert spojený s vernisáží si zájemci mohou koupit přímo na místě, tedy v Lucerna Music Baru, vstupné činí 100 korun.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, projekt, Lucerna, Trajler, Celý projekt, Dokumentární film, Bar, Český, Bár