Maminka.czKrása

Jak ošetřit popraskané paty? Poradíme vám, jak na domácí pedikúru

Linda Breuer 11.  3.  2024
Popraskané paty, suchá a hrubá kůže, mozoly, puchýře. Základní pedikúru jistě zvládnete doma, ale občas je fajn svěřit se do rukou odborníků. Třeba když vás trápí obtíže, jakými jsou kuří oka nebo zarostlé nehty.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co dělat doma

Pokuste se nebrat domácí pedikúru jako nepříjemnou povinnost, ale čas, který můžete věnovat sama sobě. Tak si ho užijte naplno a v maximálním čase, jaký si můžete dovolit.

1/ Nejprve pokožku změkčete

Můžete si dopřát krátkou lázeň s nohama ponořenýma do teplé až vlažné vody, ve které rozpustíte relaxační sůl nebo speciální sůl pro péči o chodidla. Ke změkčení pokožky vám pomůžou také masky na nohy. Hodně oblíbené jsou tzv. ponožkové masky: Stačí je na 15–30 minut nasadit a relaxovat. Anebo je aplikujte jako intenzivnější kúru přes noc. Jen se ujistěte, že ten, kdo s vámi bude přes noc v posteli, zvládne, že ponožky trochu šustí. Lázeň si dopřejte alespoň jednou za týden či dva (pokud vás netrápí žádné obtíže).

2/ Po změkčení můžete přistoupit k odstranění odumřelé kůže

Nohy zbavte zbytků krému, opláchněte, případně jen osušte. Ztvrdlou kůži odstraňte pomocí peelingu, pemzou nebo některým z přístrojů určených pro domácí použití. Vždy ale postupujte jemně, pečlivě a nejděte na sílu či přes bolest.

Přihlaste se
a zdarma dočtěte
tento článek

 

 

V pokračování článku také najdete

Péče o nehty

Speciální péče

Rady pedikérky

Témata: Časopis Maminka, Krása, kůže, pokožka, Pedikúra, Suchá, Nehty, Studený, Pat, Otok, Wellness, Péče, Chodidlo, Salón, Nohy

Video