Maminka.czRecepty

Třená bábovka podle Sandtnerové. Tu musíte zkusit upéct

4. 4. 2020
Třená bábovka podle Sandtnerové. Tu musíte zkusit upéct
Bábovka je vizitkou každé kuchařky. A když ji o víkendu postavíte na stůl, hned vám zútulní domov – i když tam většinou dlouho nevydrží. Tahle kynutá bábovka podle známé kuchařky Sandtnerové rozhodně ne. Hned se po ní zapráší.

Třená bábovka podle Sandtnerky vydrží údajně vláčná 10–14 dní, což asi nikdy nezjistíte. Chutná totiž tak božsky, že se na stole dlouho neohřeje. Naučte se tuhle klasiku neomylně podle video návodu blogerů Markéty a Františka Lorencových, autorů blogu Neplecha na plechu.

Suroviny

600 g polohrubé mouky
240 g másla
200 g cukru krupice
8 žloutků
250 ml mléka
50 ml smetany
kůra z 1 citronu
60 g droždí
70 g rozinek
70 g mandlí
sůl

Milují vaše děti trdelník? Upečte jim ho doma za zlomek ceny

Postup:

1. Nejprve si připravte kvásek. Do hrnečku nalijte vlažné mléko, přidejte lžíci cukru, trochu mouky, rozdrobené droždí a vše dobře promíchejte do konzistence hladké kašičky. Hrneček přikryjte utěrkou a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 10 minut, navíc se tak přesvědčíte, zda jsou kvasnice aktivní.

2.  Mezitím utřete ve větší míse máslo do pěny. Dobře utřené máslo je základ úspěchu, proto v této fázi nespěchejte a šlehejte trpělivě několik minut. Poté přidejte cukr, nastrouhanou citronovou kůru, žloutky a sůl a vše dobře promíchejte, aby se suroviny pěkně spojily.

3. Do základu těsta přidejte mouku a vzešlý kvásek. Vše promíchejte a dle potřeby zřeďte smetanou. Na závěr do směsi zamíchejte rozinky a mandle a takto připravené těsto přesuňte do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy na bábovku. Nebojte se toho, že má těsto hustší konzistenci, je to tak v pořádku. Ve formě jej nechte hodinu kynout pod utěrkou.

4. Vykynutou bábovku pečte v troubě 1 hodinu při teplotě 140 °C. Po upečení ji nechte mírně vychladnout a až poté ji opatrně vyklopte.

Hrnkový beránek: Paráda hotová za pár minut! Tady je video recept
Témata: Video, Recepty, Jídelníček, Žloutek, Bábovka, Droždí, Cukr, Mouka, Kuchařka, Těsto, Máslo, František Lorenc

Mohlo by vás zajímat
Nejčastější mateřské hříchy: Tímhle brzdíte vývoj dítěte a možná to nevíte
Vrať se, až se uklidníš! Tahle věta nic neřeší. Jak zkrotit dětské nálady?
Po letech: Nafotili znovu oblíbené fotky z rodinného alba. To musíte vidět!
Skáče vám do řeči? Dělá, že neslyší? Tohle byste u dětí neměli ignorovat!
20 věcí, na které se ptejte dětí, když přijdou ze školy. Jedině takhle se něco dozvíte
Pozor! 7 věcí, kterými rodiče škodí pohybovému vývoji nejmenších dětí
100 věcí, které by mělo zažít každé dítě dřív, než půjde do školy. Má vaše aspoň půlku?
Vendula Pizingerová porodila! Syn Josef se narodil na tátovy narozeniny
Bez plenek, bez hraček a bez pravidel! 15 slavných matek se zvláštními výchovnými metodami

Horoskopy

Panna Milé Panny, váš život je nyní jako na houpačce. S pracovním světem jste nadmíru spokojení, ale trvalý…

Jména pro děti

Největší výběr jmen.

Dnes má svátek: Silvie, Sylva, Sylvie





Aktuální vydání

Aktuální číslo časopisu

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

  

Výhodné předplatné

Objednat předplatné