Maminka.czKojenec

Trendy mateřské kabelky

Adéla Vedralová 23.  3.  2012
Možná vám na mateřské chybí to, co jste si užívala ještě před nástupem mateřských povinností, styl a chic vizáž. Ne nadarmo se říká, že právě kabelka je klíčovou součástí celého outfitu. Naštěstí návrháři myslí už i na nás maminky!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jako čerstvá maminka jsem doma téměř plakala nad svou almarou, která byla přeplněná krásnými stylovými kousky, které jsem nasbírala za celý svůj dospělý život. Psaníčka, tašky přes rameno, na předloktí… Ty barvy a tvary… A toho všeho jsem se musela vzdát. Protože s těmito zavazadly se kočárek tlačí jen velmi těžko!

Když jsem viděla, jak vypadají všechny ty účelné a praktické tašky ke kočárku, bylo mi mdlo. Proč proboha nevyrábějí to samé, jen v trendy provedení? Naštěstí tyto nevzhledné krabice připomínající přenosnou lednici ze šusťáku vystřídaly krásné a současnou módu reflektující kousky. Návrhářům asi konečně přišlo vhod zaplnit obří díru na trhu. A my maminky můžeme konečně taky zažít trochu té parády. Se stejnou kabelkou se dá jít jak na hřiště, tak na pěknou večeři.

Letos na jaře jsou v kurzu hlavně světlejší pastelové barvy, přírodní červené a zlaté odstíny, ale také barvami a vzory hýřící extravagance. Pokud máte raději klasické kožené a jednoduché kožené kabelky, určitě vás stejně jako mě nadchnou mateřské tašky itlaské značky Il Tutto. Sice stojí cca kolem pěti tisíc, ale jsou z velmi kvalitní kůže a vydrží věčnost. Preferujete-li naopak ležérní styl, určitě si vyberete u francouzské firmy LeSprotsac a nizozemské Oilily. Nabízí lehčí syntetické materiály a velmi crazy vzory, které se líbí i dětem samotným.

A v čem jsou vlastně speciální mateřské tašky tak jiné? Obvykle obsahují spoustu komponentů, které jistě oceníte každý den. K dispozici bývá přebalovací podložka, termo obal na láhev, speciální přihrádky na dudlíky či velké kapsy na pleny a kapesníčky. Vše je po ruce a přehledně poskládané. Díky popruhu s cvoky kabelku snadno připevníte na rukojeť kočárku a můžete vyrazit!

Témata: Děti, Batole, Kojenec, Jen pro maminku, Trendy, Alma, Crazy, Trend, Dospělý život, Máť, Mater, Čerstvá maminka