Maminka.czKrása a styl

Trendy ve slavnostním líčení? Letos dominuje zlatá a stříbrná.

Jana Knaislová 5.  1.  2015
Nastalo období plesů. Jak se však pro tu to slavnostní příležitost upravit? Šaty řešíte určitě dlouho dopředu, nezapomeňte však ani na make-up. A pamatujte také na to, že oblečení by vždy mělo ladit s líčením.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Omalovánky nechte dětem

Být dokonale upravená a hezky nalíčená vůbec neznamená, že musíte být zmalovaná jako obrázek. Je mnohem důležitější dobře kombinovat a správným líčením zvýraznit své přednosti a šikovně také zamaskovat své případné nedostatky.

Letos slavnostními líčení vévodí zlatá a stříbrná, zkrátka barvy plné třpytivého lesku. Takže záleží jen na vás, zda raději dáte přednost teplejší zlaté, nebo chladnější stříbrné s trendovým kovovým třpytem či se rozhodnete elegantně zvolit kombinaci obou barev.

Při líčení je vždy důležité použít na pleť správný podklad – tedy hydratační či protivráskový krém, který běžně používáte, následně podkladovou bázi, která pleť vyhladí a sníží viditelnost pórů. K zamaskování nejrůznějších pupínků či tmavých kruhů pod očima se hodí korektor a teprve pak přijde na řadu make-up. Ten samozřejmě zafixujte pudrem, aby déle vydržel a pleť se neleskla.

Klepněte pro větší obrázek

Ke slavnostnímu líčení se výborně hodí také třpytivý pudr. Nebojte se ho bát použít, využijete ho namísto tvářenky a také jím jemně poprašte dekolt. Obdobnou službu vykoná také tělové mléko se třpytkami.

Oči ve zlatě

Odstíny zlaté či stříbrné samozřejmě nejlépe vyniknou na očních víčkách. Proto použijte oční stíny nejlépe v těchto odstínech, pro zvýraznění tvaru oka aplikujte výraznější oční linku, ideálně v černé nebo hnědé barvě. Na horní víčko použije buď gelovou nebo měkčí kajalovou tužkou, případně fix, na spodní víčko linku nanášejte naopak tvrdší, dobře ořezanou tužkou, aby se linka vykreslila co nejpřesněji.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Důležitá je volba řasenky – protože letos jsou in řasy hodně výrazné, dlouhé a také husté. Ke stříbrnému líčení očí se výborně hodí tužka na oči i řasenka v často opomíjeném šedém odstínu. Konečky řas můžete navíc prozářit třpytkami na řasy nebo použít speciální třpytivou řasenku, která se nanáší právě jen na konečky a ještě více rozzáří pohled.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

A rty? Těm sluší nejlépe rudá, vínová nebo světle růžová. K výrazným očím již není třeba dominantně líčit také rty, naopak, jen lehce tónované rty budou dokonale ladit s celkovým líčením.

Klepněte pro větší obrázek

Božské ruce

Nezapomínejte ani na nehty. Pokud se jim během roku příliš nevěnujete, je nejvyšší čas to odčinit. Je známo, že dokonale upravené ruce jsou vizitkou každé ženy. Nehty by měly být čisté, dobře zapilované, kůže na rukou dokonale hydratovaná. A jaký zvolit lak? Klasickým rudým rozhodně nic nezkazíte, nebo můžete sáhnout po podobném odstínu, jaký jste zvolila na očích, tedy po stříbrném, zlatém nebo atraktivním třpytivě šedém odstínu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Témata: Krása a styl, léto, Trendy, Alessa, Slavnost, Let, Lustr, Dom, Tělové mléko, Silver, Lush, Trend, Líčení, Tužka, Sla, Alessandro, Třpytka, Řasenka