Maminka.czRecepty

RECEPT: Třešňová bublanina. Letní klasika, lehká jako obláček

Simona Procházková 15.  7.  2023
Oblíbený nadýchaný moučník s třešněmi patří k symbolům léta. Je rychlý a poměrně jednoduchý na přípravu, takže hotovo máte za chvilku a sladká šťavnatá dobrota ke kávě nebo domácí limonádě je na stole.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

(na formu o průměru 24 cm):

4 vejce

100 ml řepkového oleje

100 ml mléka

150 g cukru krupice

1 balíček vanilkového cukru

160 g polohrubé mouky

1 balíček prášku do pečiva

máslo na vymazání formy

hrubá mouka na vysypání formy

2 hrsti čerstvých třešní

moučkový cukr na posypání

Klepněte pro větší obrázek

Postup:

Oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do mísy robotu, přidejte olej, mléko, krupicový i vanilkový cukr a ušlehejte do pěny, trvá to asi dvě minuty. Vmíchejte mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho nakonec zapracujte do těsta.

Formu vymažte máslem, vysypejte hrubou moukou a vlijte těsto. Třešně opláchněte a osušte, rozložte na těsto. Bublaninu dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C asi na 20 minut, pečte dozlatova. Propečení vyzkoušejte špejlí. Nechte vychladnout a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz

Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., Káva, Cukr, léto, inspirace, pečení s dětmi, pečení, vůně, suroviny, dezert, Stůl, Limonáda, Moučník, Třešně, Obláček, Recept, Mouka, Káva na Heureka.cz