[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
(na formu o průměru 24 cm):
4 vejce
100 ml řepkového oleje
100 ml mléka
150 g cukru krupice
1 balíček vanilkového cukru
160 g polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
2 hrsti čerstvých třešní
moučkový cukr na posypání
Postup:
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do mísy robotu, přidejte olej, mléko, krupicový i vanilkový cukr a ušlehejte do pěny, trvá to asi dvě minuty. Vmíchejte mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho nakonec zapracujte do těsta.
Formu vymažte máslem, vysypejte hrubou moukou a vlijte těsto. Třešně opláchněte a osušte, rozložte na těsto. Bublaninu dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C asi na 20 minut, pečte dozlatova. Propečení vyzkoušejte špejlí. Nechte vychladnout a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz