Maminka.czTipy na čtení

Třikrát Maja Säfström: Její ilustrované atlasy zvířat budete také milovat

wall 6.  3.  2021
Znáte Maju Säfström? Její knížky by vás mohly zaujmout hned z několika důvodů. Jsou vtipné, baví předškoláky i školáky, které jen tak něčím nezaujmete, jsou chytré a přitom se vejdou i do malého batůžku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Výtvarnice a architektka Maja Säfström žije ve Stockholmu, kde také provozuje designový obchůdek. Její první kniha, Ilustrovaný atlas neobyčejných faktů o zvířatech, vyšla v roce 2016 a setkala se s velkým ohlasem po celém světě.

Zaslouženě také získala mnohá ocenění a práva na její vydání byla prodána do téměř dvaceti zemí. Maja od té doby vytvořila další dvě pokračování – jedno zaměřené na pravěké tvory a druhé o zvířecích mláďatech. Všechny tři si díky vydavatelství Albatros můžete pořídit i v češtině, což rozhodně doporučujeme. 

Mazej na vzduch! Pět knížek, díky nimž děti spolehlivě vylákáte do přírody

Věděli jste, že chobotnice má tři srdce? Že pštros neumí couvat? Že včely nikdy nespí? Nebo že se tučňáci smějou, když je někdo lechtá? Tato a mnohá další fascinující fakta ze zvířecí říše podaná s vtipem a lehkostí najdete v bohatě ilustrované knížce od populární švédské umělkyně nazvané Ilustrovaný atlas neuvěřitelných faktů o zvířatech. 

Následoval Ilustrovaný atlas legračních faktů o mláďatech. Věděli jste, že malé žirafy při narození padají z dvoumetrové výšky? Že malé koaly se zpočátku živí matčiným trusem? Že se mořští koníci nerodí mamince, ale svému tatínkovi? Nebo že veverčata mají mléčné zoubky stejně jako děti? Připravte se na koncentrovanou dávku překvapivých informací podaných s vtipem a lehkostí :)

Máte co číst? Vyšla nádherná Archistorie, Dan Brown pro děti a příběh autisty Matěje

A do třetice? Jistě. Nedávno vyšel Ilustrovaný atlas nejpodivnějších pravěkých tvorů a je povedený úplně stejně jako jeho předchůdci. Je to vskutku úžasná sbírka zajímavostí ze světa prehistorických zvířat. 

Zapomeňte na dinosaury! Na Zemi v minulosti byli ještě pozoruhodnější tvorové. Třeba želvy s extra dlouhými krky a opancéřované ryby velké jako autobus! Kdo měl pět očí, čí tlama se podobala záchodovému prkénku a kterému ptákovi nikdy nenarostla křídla? Vraťte se zpátky v čase za úžasnými zvířaty, na které je i ta nejbujnější představivost krátká!

Mezi matkami a dětmi vzniká bariéra v podobě mobilního telefonu, tvrdí psycholožka
Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je
Témata: Předškolák, Knihy pro děti, Tipy na dárky, Tipy na čtení, Knihy, Momentky, Brown, Stockholm, Trus, Zvíře, Atlas, Zavazadlo, Piknik, Výlet, Knížka, Tvor, Batůžek, Země, Maja, Lehkost, Albatros, Deka, Oprava, TAK, Knihy na Heureka.cz