Maminka.czKoronavirus

Tříletý syn Pink měl koronavirus. Plakala jsem a modlila se, říká zpěvačka

Gabriela Kolinová 9.  4.  2020
Zpěvačka Pink prozradila, že ona i její tříletý syn měli pozitivní testy na novou nemoc Covid-19. Sdělila i podrobnosti, jak koronavirus u jejího malého syna probíhal. "Bylo to děsivé, měla jsem nahnáno," svěřila se zpěvačka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Bojovat s koronavirem nebylo podle Pink vůbec lehké, ale úplně nejtěžší bylo pozorovat jejího tříletého syna Jamesona, jak trpí. Průběh nemoci byl u něj horší než u jeho mámy: "Probrečela jsem celé noci a nikdy v životě jsem se tolik nemodlila jako teď," svěřila se zpěvačka.

Jameson byl opravdu hodně nemocný, teď už se cítí lépe, i když po třech týdnech má prý stále teplotu. "Poslední týdny jsem si vedla deník o jeho i svých příznacích nemoci. Doufám, že jsme z nejhoršího venku, ale je to jak jízda na horské dráze. Když si myslíte, že je vám dobře, něco se stane," svěřila se Pink. S nemocí prý ještě neskoncovali, i když už mají testy negativní, oba stále trpí symptomy a bůhví, kdy to úplně přejde. 

Jak léčit koronavirus doma?  Pomůže paralen nebo ibalgin?

Zpěvačka navíc celý život trpí astmatem a během nemoci musela sáhnout po i inhalátoru, který naposled používala před několika lety při těžkých astmatických záchvatech. "Bylo to děsivé, nebudu lhát," dodala na Instagramu. Jejímu muži Careymu a osmileté dceři Willow se nemoc naštěstí vyhnula. 

Podle Pink si nemůže být nikdo jistý, že nový typ koronaviru Covid-19 nedostane. Stále nám tvrdí, že rizikovou skupinou jsou jen starší osoby a nemocní lidé, ale po tom, co si prožila se synem, si myslí, že to není vůbec pravda: "Ok, já mám astma, ale Jamesonovi jsou tři, měl by být v pohodě a byl opravdu hodně nemocný," říká a dodává:  "Je to vtipné, ale slibovali nám, že naše děti budou v pohodě, a není to tak. Nikdo před tím není v bezpečí." V karanténě už jsou přes měsíc a už se cítí lépe, ale opravdu to nebylo jednoduché. "Bylo to děsivé, měla jsem nahnáno," uznala Pink.

To je doják! Královské děti na videu děkují doktorům a sestrám
Koronavirus: Otázky a odpovědi odborníků pro těhotné

Speciál o koronaviru

Koronavirus se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v  čínském městě  Wu-chan. Onemocnění, které tento koronavirus způsobuje, dostalo označení COVID-19.  Koronaviry vyvolávají nemoci od běžného nachlazení po syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Onemocnění se přenáší vzduchem  kapénkovou infekcí a nejčastěji zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest a spojivky. Inkubační doba je 7 - 14 dní. Mezi příznaky koronaviru patří zvýšená teplota, dušnost, kašel, únava a bolesti svalů.

Uzavření škol|Nárok na ošetřovné|Testování na koronavirus|Léčba koronaviru|Rouška bez šití
 
Témata: Koronavirus, Slavné maminky, Instagram, Syn, zpěvačka, Nemoc, Willow, Pink, Size, Mód, Nová nemoc, Carey, Covid, Test, Jameson, Tříletý syn