Maminka.czZdraví

Tváří se jako zdravé svačinky, ale vyhnout byste se jim měli obloukem

redakce 9.  10.  2016
Co by děti nikdy neměly jíst a pít? Nebo pokud možno jen hodně výjimečně?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nejspíše vás hned napadnou hranolky, pizza nebo nějaká ta sladká limonáda. Jenže daleko horší jsou jiné potraviny, například mléčné nebo ovocné dětské svačinky – i kvůli tomu, že se mnohé tváří jako určené hlavně pro děti, a také z toho důvodu, že jim je dáváme mnohem častěji než třeba ty hranolky.

Ovocné dětské svačinky

Před pár lety je nikdo neznal, teď je nabízí snad každý výrobce dětské stravy. Kapsičky s ovocem – někdy také se zeleninou a jogurtem – jako ideální svačinka do ruky, která nezatíží vaši tašku. S peněženkou je to horší, jeden kousek pořídíte za patnáct, ale také za padesát korun, rozhoduje renomé výrobce a to, zda je výrobek třeba bio. Zejména dětští stomatologové je však rádi nemají, protože ať obsahují přidaný cukr nebo ne, jsou podle nich příliš sladké a hodně škodí dětskému chrupu.

Mléčné dětské svačinky

Jste ve městě, dítě má hlad a vy honem nevíte, po čem sáhnout? A malá balení tyčinek, často plných mléka, se přímo nabízejí, abyste po nich sáhli? Raději dejte ruku zpět, protože jak ukázal nedávný test společnosti Vím, co jím, naprostá většina z nich se pro děti ani nikoho jiného vůbec nehodí. Jsou příliš sladké, některé navíc obsahují nevhodné tuky a obsah mléka, který by snad mohl být jejich výhodou, je minimální. Článek pokračuje ZDE.
 

Témata: Zdraví, Výživa a stravování, Oblouk, Sladká limonáda, Stomatolog, Pizza, Naprostá většina, Jak, Limonáda, Hranolky, Tvář, Tvar, Zdraví na Heureka.cz