Maminka.czGalerie

Tyhle fotky jsou něha sama. Podívejte se na nejkrásnější chvíle prarodičů s vnoučaty

Dita Mrázková 7.  9.  2021
Uznávaná britská fotografka Sada Sujata milovala svou babičku s dědou, v rodinném albu však nemá ani jednu společnou fotku. Právě proto se rozhodla cestovat a zachytit tak vzácné a křehké okamžiky prarodičů s vnoučaty. Její snímky jsou něha sama. Máte ve svém albu podobné?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sada Sujata je úspěšnou fotografkou, která získala několik ocenění a během pár let dosáhla i mezinárodního uznání. Její fotografie se objevily v magazínech Vanity Fair, Forbes, Good Housekeeping Magazine a mnoha dalších.

Zaměřuje se na focení dětí, novorozenců, nastávajících maminek a rodin. Sama je maminkou dcerky Aayat, která byla její velkou inspirací a motivací.

"V ani jednom z rodinných alb nenajdu jedinou fotku s prarodiči. Jsou tam fotografie s mámou, tátou, mým bratrem, naším psem, zatoulanou kočkou, kterou jsme adoptovali, ale ani jedna s babičkou nebo dědou. Přitom to byli právě oni, koho jsem milovala nejvíc," říká Sada.

A tak se mladá fotografka rozhodla, že ať už se podívá na kterékoliv místo na světě, vyfotí prarodiče s jejich vnoučetem. Díky projektu si tak osvěžila vzpomínky na své dětství a jak říká, setkání a interakce se starými lidmi jí dala do života hodně poznání.

Která fotografie přijde nejdojemnější vám? A máte ve svých rodinných albech podobné? Pokud ne, tak to brzy napravte...

"Je ti zima, broučku?"

Klepněte pro větší obrázek

VIDEO: Jak vypadá sourozenecká láska?

Témata: Galerie, Miminko, Novorozenec, Batole, Rodina a vztahy, Instagram, Rodina a vy, Inspirativní ženy, Fotografie, Prarodiče, Sam, Fotografka, Album, Sada Sujata, Vnouče, Vanity fair, Sada, Děda, Fotka, Rodinné album, Nejkrásnější chvíle, Forbes, Něha