[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Supernadýchané, rychlé a moc dobré – takové jsou lívanečky podle klasického kanadského receptu. Kanaďané dělají lívance asi tak centimetr silné a na talíř je nandávají do komínku. Ještě teplé je ozdobí kopečkem másla a polijí javorovým sirupem. Jo, a krájejí je všechny najednou jako dort!
Co budeš potřebovat:
Jak na to:
Do větší mísy nasyp hladkou mouku, prášek do pečiva, lžíci krupicového cukru, špetku soli a vše spolu promíchej.
Přidej mléko prošlehané s vejci. Vymíchej husté těsto a nakonec do něj zašlehej rozpuštěné máslo. Těsto nech deset minut odpočívat.
Na pánvi rozpusť oříšek másla. Naběračkou pak na pánev nalij tolik těsta, aby vznikl malý bochánek, který se ti sám rozteče do stran.
Lívance smaž, dokud se na jejich povrchu nezačnou dělat takové puchýřky. Pak lívance obrať a pokračuj ve smažení ještě minutu.