Maminka.czMateřídouška

Tyhle lívance zvládnou děti úplně samy: Postup najdete přehledně na obrázcích

redakce 3.  3.  2022
Nápadů na společné aktivity s dětmi není nikdy dost. Vaření může být jednak skvěle stráveným časem, jednak se děti naučí mnohým užitečným dovednostem. Časopis Mateřídouška připravil recepty, jejichž přípravu zvládnou děti hravě bez vaší pomoci. Perfektně jim v tom pomohou tyhle obrázky pracovního postupu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Supernadýchané, rychlé a moc dobré – takové jsou lívanečky podle klasického kanadského receptu. Kanaďané dělají lívance asi tak centimetr silné a na talíř je nandávají do komínku. Ještě teplé je ozdobí kopečkem másla a polijí javorovým sirupem. Jo, a krájejí je všechny najednou jako dort!

Snídaňové lívance

Co budeš potřebovat:

  • 170 g hladké mouky
  • 1 lžíci prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 1 lžíci krupicového cukru
  • 2 velká vejce, prošlehaná
  • 350 ml mléka
  • 2 lžíce másla + na smažení
  • kvalitní javorový sirup

Jak na to:

Klepněte pro větší obrázek

Do větší mísy nasyp hladkou mouku, prášek do pečiva, lžíci krupicového cukru, špetku soli a vše spolu promíchej. 

Klepněte pro větší obrázek

Přidej mléko prošlehané s vejci. Vymíchej husté těsto a nakonec do něj zašlehej rozpuštěné máslo. Těsto nech deset minut odpočívat.

Klepněte pro větší obrázek

Na pánvi rozpusť oříšek másla. Naběračkou pak na pánev nalij tolik těsta, aby vznikl malý bochánek, který se ti sám rozteče do stran.

Klepněte pro větší obrázek

Lívance smaž, dokud se na jejich povrchu nezačnou dělat takové puchýřky. Pak lívance obrať a pokračuj ve smažení ještě minutu.

 
Témata: Mateřídouška, Recepty, jídlo, Vaření, Cukr, Děti a jídlo, Sam, Recept, Děti, Obrázek, Post, Sůl, Lžíce, Lívanec, Hladká mouka, Kanaďan, Vejce