Maminka.czOtcové

Tys ho nechal celý den v pyžamu! Co všechno matky vyčítají otcům

Radka Walerová 2.  7.  2020
Tenhle měsíc vyšel časopis Maminka se zaměřením na tatínky a věnujeme se jim i na webu. V tomhle článku jsem dala dohromady pár věcí, které nám vadí na jejich přístupu k výchově. P. S. Berte tyhle připomínky s nadsázkou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když se rodičům narodí potomek, může se výchova jevit jako svého druhu idyla, protože otec s matkou se na všem shodnou.

Jak dítě roste, ukazuje se třeba, že matka bude za důslednou, kdežto tatínek nad ledasčím přimhouří oči. Během dospívání synů a dcer z toho mohou být poměrně velké spory třeba o to, jak velké kapesné potomkům dávat či jak velkou míru svobody jim poskytnout. O co vedou matky s otci nejčastější spory? A vadí to?

Podle dětského psychologa Jaroslava Šturmy to vůbec nemusí být na závadu – pokud jde o menší dílčí rozpory. Rodiče by se měli shodnout na zásadních věcech týkajících se celkového směřování výchovy a sporné drobnosti řešit v průběhu času, pokud možno ne přímo před potomky. Na druhou stranu, dítě by mělo vědět, že rodiče nemají na všechno úplně stejný názor – pokud dokážou najít řešení, které vyhovuje oběma, je to pro dítě také dobrá škola.

Témata: Výchova, Rodiče, Dospívání, Otec, Otcové, Home office, Kapesné, Výbuch, Jitka, Virtuální svět, Matka, Dospívající syn, Tatínek, Celý, Pyžamo, Počítač, Potomek, Idyla, Syn, Průběh času, Mrkev