[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Růžičky kapusty rozčtvrťte. Asi 60 g petržele nakrájejte na tenké nudličky, zbytek nahrubo. Cibuli a zázvor nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Přidejte kapustu, nahrubo nakrájenou petržel a krátce poduste. Podlijte vínem a vývarem, uvařte. Semínka opražte. Přečtěte si celý recept.
Mouku a krupici promíchejte na pracovní ploše. Ve středu udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Přidejte olej a půl lžičky soli. Rukama vypracujte hladké a elastické těsto. Zabalte do folie a nechte 30 minut odpočívat v chladu. Po částech rozválejte na tenké pláty a nakrájejte na čtverečky (fleky) o rozměrech 5x5cm. Uvařte v osolené vodě na skus. Zelí očištěte a nakrouhejte. Přečtěte si celý recept.
Předem namočte hnědou čočku. Na oleji orestujte dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Vmíchejte na menší kousky nakrájenou mrkev, nasekaný česnek a řapíkatý celer. Vše orestujte a nakonec přidejte hnědou i červenou čočku. Přečtěte si celý recept.
Droždí promíchejte s trochou cukru ve 150 ml vlažné vody. Když vzejde kvásek, promíchejte jej s moukou, olivovým olejem a trochou soli. Vypracujte hladké pružné těsto, podle potřeby přidejte trochu mouky nebo kapku vody. Nechte asi hodinu kynout na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí objem. Troubu zapněte na maximum (ideálně kolem 240 °C), plech vyložte pečícím papírem. Přečtěte si celý recept.