[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Maso zalijte asi 2,5 l vody. Přidejte jednu očištěnou mrkev, celer, petržel, částečně nakrojenou celou cibuli, koření a lžičku soli. Přiveďte k varu. Pak ztlumte a za velmi mírného probublávání vařte 1,5–2 hodiny, až maso změkne. Vývar sceďte, maso nakrájejte na kousky a vraťte do vývaru. Přečtete si celý recept.
Pokud máte krůtí stehno, vykostěte jej. Změklé máslo smíchejte s bylinkami, česnekem, solí a pepřem. Vmáčkněte krůtě pod kůži a rozprostřete po celé ploše. Maso osolte, opepřete, v pekáči na něj rozložte plátky slaniny. Podlijte vývarem a pečte při 190 °C, asi 40 minut. Pak odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a upečte. Propláchněte čočku a každou zvlášť uvařte. Přečtěte si celý recept.
Nakrájejte cibuli a zelí na tenké plátky, osolte a nechte odležet ideálně 24 hodin v chladu. Vymačkejte přebytečnou tekutinu, přendejte zeleninu do většího hrnce, přidejte koření a přiveďte k varu, poté stáhněte teplotu, přilijte víno, ocet, vmíchejte cukr a za průběžného míchání redukujte tekutinu na minimum. Přečtěte si celý recept.
Rozbalte těsto, potřete jej olivovým olejem, na střed vyskládejte slité mandarinky, okraje nechte volné. Přidejte rovnoměrně jogurt, brusinky, mandle a pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, asi 20 minut. Přečtěte si celý recept.