Maminka.czZdraví

Tyto potraviny by měly vaše děti ochutnat před prvními narozeninami

Supermámy.cz 26.  1.  2017
Každé dítko je jiné, některé bez problémů ochutná vše, co mu naservírujete, jiné si vybírá. Když však ve vhodnou dobu dětem dopřejete některé potraviny, můžete je později ochránit před potravinovými alergiemi. Přečtěte si, jaká pozitiva přinášejí a jak je dětem nejlépe představit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tento článek nediktuje, jen doporučuje, přičemž jsme se inspirovali doporučeními amerických pediatrů. 

Jahody

Jahody – obsahují železo a minerály. Žádné jiné tuzemské ovoce není tak bohaté na stopový prvek mangan, který zasahuje do celkového metabolismu organismu. Je důležitý pro tvorbu krve, pro růst a pevnost kostí, také vyživuje nervy a mozek.

Třísloviny v jahodách obsažené působí protizánětlivě a antibakteriálně. Pomáhají také proti trávicím obtížím. Dětem je rozmixujte, zářivá barva vzbudí jejich pozornost.

První lžička: Kdy a co na ni dát?

Broskve

Broskve – dodají tělu draslík a vitamin C, který posiluje imunitní systém. Broskve zároveň obsahují také dostatečné množství vitaminu niacinu, který zklidňuje a zlepšuje náladu. Osvědčily se i pro zvýšení chutě k jídlu, což ocení hlavně maminky malých dětí, jimž chybí správný apetit. Dětem budou chutnat rozmixované do jemné přirozeně sladké kaše.

Přečtěte si, jaké další potraviny je dobré dětem dopřát před prvním rokem.

Témata: Zdraví, Děti, Výživa a stravování, Kojenec, Potraviny, Americký pediatr, Vaš, Tříslo, Zářivá barva, Dostatečné množství, Nia, Broskve, Narození, První lžička, Stopový prvek, Zdraví na Heureka.cz