Maminka.czZdraví

U bazénu nespusťte děti z očí. K neštěstí může dojít dříve, než se otočíte

Pryč je doba, kdy jste si u rybníka neměli kam položit deku. Čím dál víc rodin si totiž dopřává luxus koupání doma na zahradě ve vlastním bazénu. Ten představuje hlavně pro děti vítaný způsob zábavy, ale i velké a často podceňované nebezpečí. Které zásady je nutné dodržet, aby se radost z koupání nezměnila v tragédii?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Stejně, jako dětem od první chvíle vštěpujete, že na kolo můžou jedině s cyklistickou přilbou, stejně důrazně jim opakujte, že do bazénu smějí pouze za vaší přítomnosti. Starší děti pak naučte, že do bazénu můžou jen tehdy, pokud vás o svém úmyslu předem informují.

Tato pravidla bezpečnosti by měl znát každý rodič. Víte, která to jsou?

Důležité je mít o svých dětech neustále stoprocentní přehled a nikdy je nenechat v bazénu bez dozoru. Stačí 5 minut nepozornosti, kdy se třeba zapovídáte se sousedkou nebo se věnujete návštěvě – a může dojít k tragédii,“ připomíná Štěpánka Štrougalová z Baby Clubu Juklík, která je sama maminkou čtyř dětí.

Témata: Zdraví, Děti, Předškolák, Batole, Praktické rady, Bazén, Roční dítě, Kruh, Dlouholetá zkušenost, Zodpovědnost, Nešťastná událost, Zamyšlení, První chvíle, Oslava, Nejčastější příčina, NEST, Oslava narozenin, Nádech, Utonutí, Skokan, Celá váha, Baby Club Juklík, Cyklistická přilba, Muž, Dětská hlavička, Zdraví na Heureka.cz