Maminka.czBříško po porodu

Ukázala porody poznamenané bříško a sklidila 19 milionů reakcí! Trojnásobná máma bojuje proti upraveným fotkám

Dita Mrázková 21.  9.  2022
Jste čerstvě po porodu a řešíte nějaké to kilo navíc, které se vás drží? Cítíte se všelijak, jen ne přitažlivě? Přečtěte si příběh maminky Danishy, která se rozhodla ukázat své tělo po třech porodech a apelovat na všechny, kteří si myslí, že nedokonalé tělo rovná se konec světa. Její fotografie vás dostanou!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Občas to popadne každou mámu. S nostalgií listuje fotografiemi v mobilu z doby, kdy byla jako proutek, měla pevné bříško a nikde ani náznak celulitidy. Po narození dětí ale bývá všechno jinak. Své o tom ví maminka tří dětí Danisha Lestaevel. Tu už štvaly vyretušované fotografie známých i neznámých maminek, které postovaly sebe samu jakožto vrchol naprosté dokonalosti.

VIDEO: Jak najít motivaci ke cvičení a zdravému životnímu stylu

Danisha na Tik Toku sdílela fotografie a videa po porodech, která se stala naprostou senzací. "Aktualizace" jejího bříška, pokrytého nepěknými striemi a povislým svalem, shlédlo 19 milionů lidí!

Klepněte pro větší obrázek

"Pokud jste na dně a cítíte se ohledně svého těla skutečně mizerně, pamatujte na své krásné děti, které nevidí žádné nedostatky, jimi jste pořád milované. Pokud děti nemáte, nezapomeňte, že naše těla pro nás denně tolik dělají," sdílela maminka na své Instagramu.

Před dvěma lety Nisha, tehdy už trojnásobná máma, navíc bojovala se zdravotními problémy.  Podstoupila náročnou operaci, která ale dopadla dobře. Rekonvalescence s třemi dětmi byla náročná, ale Danisha to zvládla.

Klepněte pro větší obrázek

"Role sociálních médií a digitálního obsahu hraje obrovskou roli v tom, jak se v dnešní době vnímáme. Pokud opakovaně vidíme fotografie těl, které jsou upraveny všemožnými filtry, podvědomě si vytváříme přesvědčení, že je to normální, zdravé a krásné," říká Tracey Rimell, spisovatelka, obhájkyně sebepřijetí a kvalifikovaná mistryně Reiki.

Tracey zastává názor, že naše inteligentní mysl může chápat, že sice filtry při vytváření dokonalých fotek hrají zásadní roli, naše podvědomí ale očekává, že to samé uvidí v zrcadle. A tvrdá realita pak může být někde jinde.

To může být o to těžší právě pro novopečené maminky, jejichž těla se v krátké době dramaticky změnila. I proto dala Danisha své tělo na odiv, chtěla povzbudit právě ty, které pro změnu své tělo nedokáží po porodu přijmout. "Už mě nebavilo být zaplavená zkreslenou realitou a nereálnými fotkami ze všech koutů sítí," přiznala, co ji k tak intimnímu odhalení přivedlo.

Tracey Rimell doporučuje dát si detox při sledování cizích a většinou neupřímných účtů.
"Je opravdu důležité být laskavá a trpělivá sama k sobě, když se snažíme přizpůsobit aktuální 'verzi' našeho těla. Vyselektujme účty na sociálních sítí, které jsme sledovaly. Skvělá věc, kterou můžeme proaktivně udělat, je spravovat svůj kanál sociálních médií, abychom se ujistily, že sledujeme obrázky skutečných těl - zejména se zaměřením na obsah z pozitivních zdrojů čerstvých matek s reálnými, nikoliv filtrovanými obrázky," doporučuje Tracey Rimell.

"Co všechno moje tělo, co už vydrželo... A dovedlo mě až, tam vždycky až tam, tam, kam mělo..." Zaposlouchejte se do slov písničky zpěvačky Ewy Farne Tělo, možná, že zažene chmury a namotivuje víc, než nějaká drastická dieta.

Témata: Zdraví, Těhotenství, Děti, Porod, Mateřství, Po porodu, Instagram, Od těhotenství k porodu, Fotografie, Císařský řez, Tělo, Sociální sítě, TikTok, Hubnutí po porodu, Bříško po porodu, Strie, Jizvy, Diastáza, vada na kráse, Ewa Farne, Fotka, Tracey, Reiki, Maminka, Bříško, Zdraví na Heureka.cz

Video