Umělé oplodnění a jeho rizika aneb o čem se nemluví

týna mína josefína 29. 1. 2017 22:47
Tak pokud vím, OHSS se objevuje až PO punkci. Vzniká totiž 3 - 7 dní po aplikaci HCG před punkcí a HCG se aplikuje 24 před ní. Právě při punkci na to také upozorňují. Závažné komplikace vznikají při 1% cyklů, jinak pomůže zvýšená konzumace bílkovin. Ty injekce - paní je asi cimprlich. Nebylo to sice nic příjemného, ale celkově jsem byla až překvapená, jak je léčba snadná. Nejhorší je psychika při čekání na výsledek, zvlášť když se stimulace musí opakovat. Ostatní je brnkačka. Takhle přesně vznikají fámy. Sice jsme každý jiný a jinak reagujeme na hormony, dokonce i jeden člověk může mít při více stimulacích jiné reakce, ale celkově - lidi, co musíte, protože vám to jinak nejde - nebojte se toho. Když to vyjde, výsledek stojí za to. >
mimikry 30. 1. 2017 13:28
a o ty zabita miminka - emrya vubec nejede? lidi co vam to nedochazi, ze se jedna o vrazdu nenarozenych a pocatych deti????
Lentilka 30. 1. 2017 15:07
Víš, to je důsledek toho, že většina lidí jaksi nevyrostla z toho období, které teď má můj čtyřletý syn: "ale JÁ CHCI!!!" Myslí si, že jejich "chci" je úplně nejdůležitější. Neberou ohled na nic a nikoho. V podstatě ani na ty vlastní děti...
Petra 31. 1. 2017 00:17
To snad nemůžete myslet ani vážně.........
Lentilka 31. 1. 2017 08:58
Proč ne? Když se nad tím zamyslíte - oplodní se více vajíček, než se posléze zavede do dělohy. A ty "dobré", které jsou navíc, strčíte do mrazáku? Kdyby ti malí človíčci byli viditelní pouhým okem, tak byste to nejspíš neudělala, že? Kdyby se Vám třeba narodila čtyřčata a Vy chtěla pouze jedno dítě, tak přece ta zbývající tři taky nedáte zamrazit....
Neříkám, že umělé oplodnění je špatné. Jenom se dělá špatně. Oplodnit by se mělo jen tolik vajíček, kolik se zavede. A další embrya by se měla "vyrábět" až tehdy, pokud ta první umřela.
týna mína josefína 31. 1. 2017 11:54
Prosím vás, víte vy vůbec něco bližšího o tomto? To "zmrazení" není to, co se děje u vás v mrazáku, kam strčíte potraviny a vytáhnete je plné vody, protože buňky poškodily ledové krystalky, které v nich vznikly. Právě toto se nesmí stát, jde ve skutečnosti o pozastavení funkcí, jakousi hybernaci, jinak se embryo nijak nepoškodí. To za prvé, za druhé je většina lidí ráda, když jim zbude alespoň nějaké embryo pro případ, že to nevyjde, většinou je těch schopných zmrazení většinou dost málo - a ani s ním to potom nemusí vyjít. Zabýváte se také osudem svých embryí, která z vás vyšla potracená, aniž byste si toho všimla? A co vajíčky, která zabijete jejich vypuzením z těla při menstruaci? Lidi jako vy všechno ženou do extrémů. Vsadím se ale, že s IVF máte zkušenosti jen z druhé ne-li z třetí ruky.
Lentilka 31. 1. 2017 12:52
Víte, vajíčka při menstruaci už jsou mrtvá (nemají životnost 14 dnů). Taktéž samovolně potracená embrya. A já do toho nijak nezasahuju. Ale skutečně si nemyslím, že mám právo "pozastavit" život svého dítěte.
D. 31. 1. 2017 11:53
Prosím Vás, zřejmě jste nezažila/nezažil, co to je nemoct mít děti. V opačném případě byste nepsala/nepsal takové nesmysly.
D. 31. 1. 2017 11:54
Reakce na příspěvek "mimikry" - Prosím Vás, zřejmě jste nezažila/nezažil, co to je nemoct mít děti. V opačném případě byste nepsala/nepsal takové nesmysly.
9