Umělé oplodnění: Kolik stojí naděje mít vlastní dítě?

Simona Procházková 28.  1.  2021
Autoři pořadu Dělníci života na Mall.tv vás provedou celým procesem umělého oplodnění a přinesou odpovědi na spoustu otázek. Podívejte se na video.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

S neplodností se u nás potýká každý pátý pár (a jejich počet každoročně narůstá) a pro řadu z nich se jedinou možností, jak založit rodinu, stává umělé oplodnění (tedy IVF – in vitro fertilizace).

Jak vlastně celý proces IVF probíhá? Komu dokáží lékaři pomoci? A kolik stojí naděje, že se dočkáte vlastního potomka? Do jaké míry zasahují metody umělého početí do přírody? A je na prvním místě byznys, nebo pomoc lidem?

Umělé oplodnění: Co vás čeká na klinice a proč není třeba se strachovat? Vysvětlí lékařka

Léčba neplodnosti (a tedy i umělé oplodnění) probíhá na klinikách asistované reprodukce. Jak celý proces funguje od začátku do konce a jakou psychickou zátěží musí pár projít? Jaká vyšetření čekají každého z partnerů? Jak probíhá odběr vajíček? A nakonec se nabízí i zcela pragmatická otázka – kolik budete muset investovat do touhy po dítěti? Podívejte se na příběh devětatřicetileté Martiny Drábkové a jejího partnera Matthewa Riggse.

Pořad Dělníci života uvádí internetová televize Mall.tv.

Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?
Když druhé dítě stále nepřichází. Sekundární neplodnost je čím dál častější
10 omylů o umělém oplodnění, kterým lidé věří: Stojí to majlant a budu mít dvojčata
Témata: Těhotenství, Video, Neplodnost a IVF, Plodnost, Umělé oplodnění, Klinika, umělé, Dělník života na Mall, IVF, Pořad, Vlast, Vítr, Autor pořadu, Sekunda, Proces, Spousta otázek