[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Troubu předehřejte na 160 °C. V míse dobře promíchejte všechny ingredience a hmotu vlijte do kulaté formy o průměru 22 centimetrů vyložené pečicím papírem. Pečte hodinu a čtvrt. Než se dort upeče, udělejte si krém.
Jeho příprava je snadná – v míse jednoduše prošlehejte všechny ingredience. Pak seřízněte vršek dortu, aby na něm nezůstaly žádné nerovnosti. Boky dortu potřete čokoládovým krémem.
Celý dort opatrně uchopte za vršek a spodek a jako s kolem jím projeďte cukrovými ozdobičkami, které jste si předtím vysypali na tácek. Zbylým krémem pak potřete vršek, případně nechte děti, ať dort ještě dozdobí podle fantazie třeba šlehačkou, a je hotovo.
Tip: Korpus můžete také rozříznout a dát dovnitř krém nebo marmeládu.
Doba přípravy: 15 minut
Pečení: 75 minut
Ingredience:
250 g hladké mouky
110 g mletých mandlí
3 lžičky prášku do pečiva
400 g tmavého třtinového cukru
200 g změklého másla
3 vejce
250 ml polotučného mléka
35 g kakaa holandského typu
Na čokoládový krém:
1 polotučný tvaroh ve vaničce (250 g)
400 g lučiny
2–3 lžíce kakaa holandského typu
60 g moučkového cukru
Na zdobení:
Cukrové kuličky, kytičky nebo jakékoli ozdůbky, které doma máte...