Maminka.czVánoce 2018

Upečte si měkké a voňavé perníčky. Dají se jíst hned po vyndání z trouby

2. 12. 2018
Upečte si měkké a voňavé perníčky. Dají se jíst hned po vyndání z trouby
Necháváte pečení cukroví na poslední chvíli? A bojíte se, že by vám perníčky nestihly změknout? Tyhle můžete jíst hned po upečení. A nehrozí, že byste si na nich vylomili zuby. Tady máte recept a video návod.

Měkké medové perníčky vás naučí dělat foodblogerka Mona Jaoua. Nádherně provoní vaši domácnost a díky nim vykouzlíte skvělou vánoční atmosféru. 

Ať už se z nich chystáte přichystat perníčkovou výzdobu, milujete jejich vůni nebo je pečete zkrátka pro to, že je to zábava a zapojit se můžou doma všichni, mrkněte na video v úvodu článku s našimi tipy na pečení těch nejlepších perníčků.

Upečte si perníčkový adventní kalendář na poslední chvíli

Suroviny:

400 g hladké mouky
2 ks vejce
140 g moučkového cukru
100 g hery
2 lžíce medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička jedlé sody

Tyto zdravé vánoční recepty si děti zamilují. Vyzkoušejte perníčky nebo kokosové kuličky

Perníčky bez uležení krok za krokem

1. Vejce utřeme s moučkovým cukrem. 

2. Přidáme změklé máslo, mouku, koření, jedlou sodu a med. Rukama nebo metličkou vypracujeme těsto.

3. Vláčné vypracované těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme asi 30 minut odpočinout v lednici.

4. Po 30 minutách můžeme těsto vyndat, rozválet na placku a vykrájet požadované tvary. 

5. Medové perníčky pečeme na 180 °C asi 8 minut. 

6. Perníčky vyndáme z trouby, můžeme je navíc potřít rumem.

Chcete si být každým krokem jistí na sto procent? Pak se nezapomeňte podívat na video v úvodu článku, ve kterém vám celý postup ukáže foodblogerka Mona Jaoua.

TIP: Perníčky měkké díky jablku

Aby byly perníčky opravdu měkké, je důležité nepřidávat do těsta více medu, než je uvedeno v receptu. Med sice těsto krásně provoní a perníčky dosladí, příliš mnoho ale škodí a perníčky by byly sice voňavé, ale tvrdé jako kámen.

Perníčkům můžete ke změknutí pomoct i po upečení – stačí je pár dní nechat v uzavřené nádobě s půlkou jablka. Nasají vlhkost ovoce a budou měkké co nevidět. Obecně je lepší perníčky skladovat v trochu vlhčí a studené místnosti. Ideální je proto třeba sklep nebo nechat perníčky chvíli odležet v krabici za oknem.

Koření

Koření na perníčky si buď můžete koupit připravené, nebo si namíchat svoje vlastní – k tomu vám bude stačit skořice, hřebíček a badyán. Přidat můžete i anýz, zázvor nebo a špetku černého pepře. Mona Jaoua navíc doporučuje hotové perníčky potřít trochou rumu, přidá jim to na barvě i aromatu. Klasiku nic nepřekoná, ale pokud vás představa experimentu zaujala, zkuste perníčky s kávou. Chutnají totiž naprosto božsky.

Témata: Recepty, Vánoce, Vánoce 2018, Černý pepř, Trouba, Vyndání, Těsto, Jedlá soda, Upečení, Požadovaný tvar, Kmín, Hladká mouka, Potravinová fólie, Mona Jaoua, Perníkové koření, Poslední chvíle, Vlhkost, Koření, Moučkový cukr, Med, Celý postup, Fólie, Pečení, Medový perníček

Mohlo by vás zajímat
Děti mají náš smysl pro humor, takový drsnější, říká Aňa Geislerová
S dcerou mluvím na rovinu, říct jen NE nestačí, říká Václav Noid Bárta
Teď, nebo nikdy! Na poslední pokus o miminko si půjčili. A mají trojčata
Dát dítěti na plavání rukávky? Pokus o zabití, říká vodní záchranář
Záhada jménem syndrom ruka-noha-ústa. Pozor na záměnu
Andrea Tögel Kalivodová: Čím jsou plavky barevnější, tím lepší
Miminko v manželské posteli? Nedělejte to, varuje tahle máma. Proč?
Tohle je přesné! Nejšílenější momenty, které zažíváme s dětmi na mateřské
100 mimořádných fotek z porodu! Podívejte se, jak ho rodiny prožívají

Horoskopy

Váhy Pracujete li v oblasti domácích potřeba anebo ve finančnictví, dejte si pozor na hádky s vedením anebo…

Jména pro děti

Největší výběr jmen.

Dnes má svátek: Libor, Liboslav, Luboslav





Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

  

Předplatné

Aktuální číslo časopisu