Maminka.czVánoce 2018

Upečte si měkké a voňavé perníčky. Dají se jíst hned po vyndání z trouby

2. 12. 2018
Upečte si měkké a voňavé perníčky. Dají se jíst hned po vyndání z trouby
Necháváte pečení cukroví na poslední chvíli? A bojíte se, že by vám perníčky nestihly změknout? Tyhle můžete jíst hned po upečení. A nehrozí, že byste si na nich vylomili zuby. Tady máte recept a video návod.

Měkké medové perníčky vás naučí dělat foodblogerka Mona Jaoua. Nádherně provoní vaši domácnost a díky nim vykouzlíte skvělou vánoční atmosféru. 

Ať už se z nich chystáte přichystat perníčkovou výzdobu, milujete jejich vůni nebo je pečete zkrátka pro to, že je to zábava a zapojit se můžou doma všichni, mrkněte na video v úvodu článku s našimi tipy na pečení těch nejlepších perníčků.

Upečte si perníčkový adventní kalendář na poslední chvíli

Suroviny:

400 g hladké mouky
2 ks vejce
140 g moučkového cukru
100 g hery
2 lžíce medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička jedlé sody

Tyto zdravé vánoční recepty si děti zamilují. Vyzkoušejte perníčky nebo kokosové kuličky

Perníčky bez uležení krok za krokem

1. Vejce utřeme s moučkovým cukrem. 

2. Přidáme změklé máslo, mouku, koření, jedlou sodu a med. Rukama nebo metličkou vypracujeme těsto.

3. Vláčné vypracované těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme asi 30 minut odpočinout v lednici.

4. Po 30 minutách můžeme těsto vyndat, rozválet na placku a vykrájet požadované tvary. 

5. Medové perníčky pečeme na 180 °C asi 8 minut. 

6. Perníčky vyndáme z trouby, můžeme je navíc potřít rumem.

Chcete si být každým krokem jistí na sto procent? Pak se nezapomeňte podívat na video v úvodu článku, ve kterém vám celý postup ukáže foodblogerka Mona Jaoua.

TIP: Perníčky měkké díky jablku

Aby byly perníčky opravdu měkké, je důležité nepřidávat do těsta více medu, než je uvedeno v receptu. Med sice těsto krásně provoní a perníčky dosladí, příliš mnoho ale škodí a perníčky by byly sice voňavé, ale tvrdé jako kámen.

Perníčkům můžete ke změknutí pomoct i po upečení – stačí je pár dní nechat v uzavřené nádobě s půlkou jablka. Nasají vlhkost ovoce a budou měkké co nevidět. Obecně je lepší perníčky skladovat v trochu vlhčí a studené místnosti. Ideální je proto třeba sklep nebo nechat perníčky chvíli odležet v krabici za oknem.

Koření

Koření na perníčky si buď můžete koupit připravené, nebo si namíchat svoje vlastní – k tomu vám bude stačit skořice, hřebíček a badyán. Přidat můžete i anýz, zázvor nebo a špetku černého pepře. Mona Jaoua navíc doporučuje hotové perníčky potřít trochou rumu, přidá jim to na barvě i aromatu. Klasiku nic nepřekoná, ale pokud vás představa experimentu zaujala, zkuste perníčky s kávou. Chutnají totiž naprosto božsky.

Předplatné časopisu Maminka
Témata: Recepty, Vánoce, Vánoce 2018, Vyndání, Moučkový cukr, Medový perníček, Mona Jaoua, Vlhkost, Trouba, Poslední chvíle, Celý postup, Koření, Pečení, Upečení, Med, Kmín, Fólie, Hladká mouka, Požadovaný tvar, Perníkové koření, Černý pepř, Těsto, Jedlá soda, Potravinová fólie

Mohlo by vás zajímat
Herečky, které otěhotněly během natáčení! Podařilo se to zamaskovat?
Otázky kolem přebalování: Jak často měnit plenku? Utírat, nebo umývat?
Záhada jménem syndrom ruka-noha-ústa. Pozor na záměnu
Pár dní ve školce a už je zase nemocné? Poradíme vám, jak podpořit imunitu
Vše o preventivní onkologické cytologii. Chodíte pravidelně?
Narodila se bez rukou. Lékaři byli pro potrat, rodiče ho odmítli
Přiznání matek! Nejtrapnější zážitky z porodnice. Tohle nás nenapadlo!
Nemá šanci přežít, řekli těhotné ženě. Plánovala synovi pohřeb, teď slaví rok
Doma beránci, ve školce vlci. A mohla jsem za to já, perfektní matka!

Horoskopy

Blíženci Úterý je poněkud problematické, až vás to samotné překvapuje. Už se vám nedaří tolik jako v minulých…

Jména pro děti

Největší výběr jmen.

Dnes má svátek: Alžběta, Alžbeta, Elizabeth





Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

  

Předplatné

Aktuální číslo časopisu