[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
12 kusů příprava: 50 minut
Potřebujeme: 200 g mražených malin, 150 g bílé čokolády, 175 g hladké mouky, 75 g mletých mandlí, 1 lžička prášku do pečiva, 1 vanilkový lusk, 80 g krupicového cukru, 80 ml rostlinného oleje, 125 ml smetany ke šlehání, 125 ml podmáslí, 1 vejce
Troubu zapněte na 180 °C. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky. Rozmražené maliny slijte. Čokoládu nalámejte na menší kousky. Smíchejte mouku, mleté mandle, prášek do pečiva, semínka z vanilkového lusku a cukr. Olej promíchejte se smetanou, podmáslím a vejcem.
Mokrou směs zapracujte do té suché, moučné. Na dno papírových košíčků rozdělte polovinu malin a čokolády. Pak do nich nalijte těsto a navrch zamáčkněte zbytek malin a čokolády. Pečte asi 25 minut dorůžova.
12 kusů, 45 minut
Potřebujeme: 100 g másla, 200 ml plnotučného mléka, 1 vejce, 100 g zakysané smetany, 100 g krupicového cukru, 200 g hladké mouky, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžičky prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, špetka soli 100 g mléčných čokoládových čoček
Troubu zapněte na 180 °C. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky. Máslo rozpusťte a nechte zchladnout. Mléko rozšlehejte s vejcem, zakysanou smetanou a cukrem, který by se měl rozpustit. Mouku prosejte se škrobem, práškem do pečiva, kakaem a špetkou soli.
Do této směsi vmíchejte zchladlé máslo a tekutou směs. Nakonec opatrně zapracujte polovinu čokoládových čoček (nebo jemně nasekané čokolády). těsto rozdělte do košíčků a navrch posypte zbylými čočkami. Pečte asi 25 minut.
12 kusů, 55 minut
Potřebujeme: 80 g vypeckovaných černých oliv, 200 g kozího sýra, 250 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 1 lžička prášku do pečiva, 80 ml extra panenského olivového oleje, 200 g bílého jogurtu, 2 vejce
Troubu zapněte na 180 °C. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo je vytvořte ze čtverců pečicího papíru. Olivy zhruba načtvrťte, sýr nakrájejte na kostičky. Mouku promíchejte se solí, lístečky tymiánu a práškem do pečiva.
Olej metlou prošlehejte s bílým jogurtem a vejci. Vmíchejte do moučné směsi, pak zapracujte olivy a sýr. Rozdělte do košíčků ve formě a pečte asi 30 minut dozlatova.
12 kusů, 50 minut
Potřebujeme: 1 biolimetka, 1 malá cuketa (250 g), 1 jablko, hrst směsi petrželky a máty, 1 vejce, 80 ml řepkového oleje, 120 ml podmáslí, 100 g strouhaného čedaru, 225 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, sůl a pepř
Troubu zapněte na 180 °C. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky. Limetku omyjte horkou vodou a ostrouhejte z ní zelenou část kůry. Pak vymačkejte šťávu. Očištěnou cuketu a jablko nastrouhejte. Bylinky jemně nasekejte.
Metlou prošlehejte vejce, olej, podmáslí a limetkovou šťávu. Vmíchejte nastrouhaný sýr, cuketu, jablko a limetkovou kůru. Mouku prosejte s práškem do pečiva, 1 lžičkou soli a trochou pepře. Vše spojte v hladké těsto, které rozdělte do košíčků. Pečte asi 25 minut dozlatova.
Foto: Profimedia.cz