Maminka.czVýživa a stravování

Upečte si slaný koláč naruby

Jablečný tarte tatin už určitě umíte. Tak zkuste i slanou variantu obráceného koláče. Může to být třeba tip na nějakou grilovací party.
, Časopis F.O.O.D.
6. 6. 2016
Upečte si slaný koláč naruby

Šťavnatá rajčata, křehké těsto, lahodné máslo a čerstvé bylinky. V tomto slaném koláči je to prostě harmonie chutí.

Obrácený rajčatový koláč

forma 24 cm, 60 minut

Potřebujeme: 2 lžíce másla, 2 červené cibule, 50 g krupicového cukru, 1 lžička balzamika, 400 g malých rajčat, 1 snítka rozmarýnu, sůl a pepř, 1 balení (200 g) křehkého nebo listového těsta, olivový olej

Troubu zapněte na 180 °C. Máslo rozehřejte v pánvi, vložte jemně nakrájenou cibuli a lžíci cukru. Nechte zkaramelizovat, trvá to asi 15–20 minut. Podlijte pár lžícemi vody, odmíchejte ode dna a nechte vychladnout.

Zbytek cukru nasypte do pánve, přidejte asi 3 lžíce vody a balzamiko a nechte zkaramelizovat. Ve směsi obalte rajčata a urovnejte je do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Zasypte nasekaným rozmarýnem, osolte, opepřete. Posypejte opečenou cibulí, znovu osolte a opepřete.

Navrch položte rozválené těsto. Na okrajích umačkejte tak, abyste náplň uzavřeli a rajčata uvnitř se dusila. Potřete olivovým olejem a pečte asi 30 minut dozlatova. Nechte 10 minut odležet a překlopte na talíř.

Klepněte pro větší obrázek

Recept do redakce časopisu F.O.O.D. zaslala Eva Gladková

Přidat příspěvek
Komentáře k článku
Mohlo by vás zajímat
Tipy na víkend: Hudba, kreativní tvoření, nebo sport? Festivalová sezóna začíná
Spadlo mi miminko. Jak reagovat a kdy jít k lékaři?
Vyztužených podprsenek se nemusíte při kojení vzdát. Poradíme vám, jakou si vybrat
Emma Smetana vyrazila na dnešní koncert vlakem a vzala s sebou dceru

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu