Maminka.czVýživa a stravování

Upečte si slaný koláč naruby

Jablečný tarte tatin už určitě umíte. Tak zkuste i slanou variantu obráceného koláče. Může to být třeba tip na nějakou grilovací party.
, Časopis F.O.O.D.
6. 6. 2016
Upečte si slaný koláč naruby

Šťavnatá rajčata, křehké těsto, lahodné máslo a čerstvé bylinky. V tomto slaném koláči je to prostě harmonie chutí.

Obrácený rajčatový koláč

forma 24 cm, 60 minut

Potřebujeme: 2 lžíce másla, 2 červené cibule, 50 g krupicového cukru, 1 lžička balzamika, 400 g malých rajčat, 1 snítka rozmarýnu, sůl a pepř, 1 balení (200 g) křehkého nebo listového těsta, olivový olej

Troubu zapněte na 180 °C. Máslo rozehřejte v pánvi, vložte jemně nakrájenou cibuli a lžíci cukru. Nechte zkaramelizovat, trvá to asi 15–20 minut. Podlijte pár lžícemi vody, odmíchejte ode dna a nechte vychladnout.

Zbytek cukru nasypte do pánve, přidejte asi 3 lžíce vody a balzamiko a nechte zkaramelizovat. Ve směsi obalte rajčata a urovnejte je do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Zasypte nasekaným rozmarýnem, osolte, opepřete. Posypejte opečenou cibulí, znovu osolte a opepřete.

Navrch položte rozválené těsto. Na okrajích umačkejte tak, abyste náplň uzavřeli a rajčata uvnitř se dusila. Potřete olivovým olejem a pečte asi 30 minut dozlatova. Nechte 10 minut odležet a překlopte na talíř.

Klepněte pro větší obrázek

Recept do redakce časopisu F.O.O.D. zaslala Eva Gladková

Témata: Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., Krupicový cukr, Křehké těsto
Mohlo by vás zajímat
Špatné počasí? Nevadí! Vezměte do ruky knihu a užívejte si domácí pohodu
Halloweenské dobroty, které ocení nejen děti
Utrpení matek perfekcionistek... Perfektní chtějí být většinou prvorozené dcery
Diastáza se objevuje hlavně po druhém porodu. Jak se zbavit rozestupu břicha ?

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu