Maminka.czChování a vztahy

Upíři existují, sají z vás energii! Těmto typům lidí se raději vyhněte!

Michaela Láchová 18.  8.  2020
Jsou všude kolem. I když jsou na první pohled nenápadní, dokážou z vás během krátkého setkání vysát energii. Jak se takovým „energetickým upírům“ bránit? A jak je vůbec poznat? Pojďme se jim společně podívat na ten jejich dlouhý zoubek.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Mami, existují upíři?“ zeptal se mě nedávno můj starší syn. Už už jsem měla na jazyku větu o tom, že na něj skutečně nikde žádný nečíhá. Vzhledem k jeho přebujelé fantazii a citlivé povaze ho ani jinou odpovědí zatěžovat nechci. A nakonec jsem to tak i řekla. Ovšem úplně v souladu s tím, co si opravdu myslím, tahle odpověď nebyla. Já na ně totiž věřím. Jsou tady. A nemusí jim zrovna z pusy trčet dva dlouhé zakrvácené zuby. Bohužel na ně povětšinou neplatí ani česnek.

Ano, řeč je o tak zvaných energetických upírech. Když se s takovými lidmi bavíte, zpočátku nic nepoznáte. To až později. Až poté vám dojde, o kolik energie vás takový člověk dokáže připravit. Jak je ale poznat na první dobrou? Zkuste se zamyslet nad tím, s kým je vám dobře. Pokud se po setkání s určitým člověkem cítíte najednou unavení, pokazí se vám nálada, nebo vás dokonce rozbolí hlava, měla jste tu čest potkat se právě s takovým energetickým upírem. Většinou to jsou lidé psychicky nevyrovnaní.

Fanatické matky: moralizují a dávají nevyžádané rady. Jak na ně reagovat?

Odhalte je!

Rada je poměrně jednoduchá a je nasnadě – vyhněte se jim. Jenže co když je takovým upírem někdo, s kým se tak trošku potkávat musíte?
Třeba kolega z práce nebo někdo z příbuzenstva? Dobrou zprávou je, že i v tomhle případě existuje řešení, jen dá možná někomu o chlup víc práce. Ale stojí to za to.

Energie jakožto hybná síla, která ovlivňuje naši fyzickou i psychickou kondici, je jen v našich rukou. Důležité je totiž uvědomit si, že s ní můžeme hospodařit podle svého uvážení.

Zavřete se do vajíčka!

Vajíčko, bublina, jak jen se vám to líbí víc. Prostě si představte, že se uzavřete a nikdo, koho sami nepustíte, k vám prostě a jednoduše nemůže. Neotevírejte své pomyslné dveře nikomu, s kým vám není dobře. Pokud jste to doteď nedokázala, právě těhotenství je ta pravá příležitost – chráníte tím nejenom samu sebe, ale i svého drobečka, který potřebuje spokojenou mámu!

Nejsem žádná biomatka a nestydím se za to. Dám na instinkt

Pozor na ně!

Jaké signály vám mohou napovědět, že možná máte tu čest s energetickým upírem? Tohle jsou asi nejčastější typy „vysavačů“…

  • VĚČNÝ STĚŽOVATEL – Někdy si člověk prostě potřebuje postěžovat. Takovému kamarádovi rádi podáte pomocnou ruku a obejmete ho, dáte mu kus své energie. Pak jsou tady ale lidé, kteří pomalu nic jiného, než si neustále na všechno kolem stěžovat, snad ani neumí. Je to pro ně vlastně každodenní rutina. A právě ti na vás často nevědomky parazitují. Často vás nenechají domluvit, vedou dlouhé monology… Poznáváte někoho?
     
  • OTLAPKÁVAČ – Tihle lidé se vás strašně rádi dotýkají a narušují váš osobní prostor. Tu vám sáhnou na rameno, tu se dotknou vaší ruky. Ne všichni vás tím o energii musí nutně připravit. Pokud si ale podobných „aktivit“ u člověka při komunikaci všimnete, zpozorněte.
     
  • MANIPULÁTOR – Tohle je dobře ukrytý „upír“. Dokáže s vámi velké věci, aniž byste si to uvědomovali. Většinou parazituje způsobem, který cílí zásadně na vaše sebevědomí. Přesně ví, kam „sáhnout“, aby se vás dotkl. S tímto typem se ovšem musíte dobře znát, jednoduše to s vámi umí.
     
  • PROVOKATÉR – Chce ve vás vyprovokovat negativní emoci za každou cenu. Je nepříjemný, má hloupé poznámky, rýpe do vás. Chce vyprovokovat reakci, rozčílit vás a tím vám odčerpat energii.
    Nedopřejte mu to a obloukem se mu vyhněte!

Koučka Lenka Černá radí chránit svou energii pomocí energetických cvičení. „Pokud budete ve své plné síle a svém středu, dokážete si energii uchovat. Osobně cvičím každé ráno sestavu pěti cviků podle Donny Eden, která napsala knihu Energetická medicína. Pomáhají mi k tomu, abych svou energii měla po celý den v balanci,“ říká.

Podobně jako je tomu u zmíněného vajíčka, může podle ní někomu pomoci obalit se zlatým světlem: „Pokud se cítíte se svou energií v ohrožení, představte si kolem celého svého těla zlatou barvu, která vás ochraňuje před útokem energetického upíra. Můžete si také v duchu říci: Jsem pod ochranou, negace na mě nemají vliv,“ radí. Do třetice nabízí vizualizaci růže: „Když jednáte s energetickým upírem, představte si mezi ním a sebou květ růže. Ten údajně ruší přenos negativní energie a zamezuje tak již zmíněnému vysátí.“

Obzvlášť v těhotenství si na takové upíry dávejte pozor. Samozřejmě to neznamená ignorovat každého s prosbou o pomoc. Jen si lépe rozmyslete, kdo si od vás trošku té vaší energie a pomocnou ruku opravdu zaslouží, aniž by vám ji při tom nenápadně ohlodával.

Proč si těhotné hladí břicho? Od kdy plod cítí vaše pohlazení?
Témata: Těhotenství, Láska a vztahy, Praktické rady, Chování a vztahy, Jen pro maminku, Vajíčko, Oblouk, Krátké setkání, Manipulátor, Typ lidí, Zoubek, Lenka Černá, Upír, Typ, Kolega, Růže, Eden, Vaš, Energie