Maminka.czDěti a mateřství

Úžasné video zachycuje dětské reakce na neznámé chutě

LH 18.  9.  2013
Úžasné video zachycuje dětské reakce na neznámé chutě
Nové chutě nás nejvíce potkávají na cestách v exotických končinách, děti se s nimi setkávají dennodenně doma v kuchyni.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pamatujete si na svůj pocit, když jste poprvé okusili pomeranč, salám nebo třeba kyselou okurku? Pravděpodobně ne, proto je hezké si připomenout, jaké to asi bylo prostřednictvím následujícího videa. Malí jedlíci ve zpomalených záběrech naplno prožívají své první chuťové vjemy jako velké dobrodružství.

Hned úvodní strávník se po nabídnuté sardince vcelku jasně vyjádří vrtěním hlavy, jaký postoj k rybám ve svém životě zaujme. Nakládaná cibule, okurky a citrón také nesklidí velký úspěch, zato jogurt holčička v černých šatech vítá přímo s nadšením.

Nejvíce se nám líbila procítěná reakce světlovlasé dívenky s olivou. Po počátečním děsu se přes zamyšlení dostane až k upřímnému nadšení. Těžko říct, jestli široce rozpažené ruce symbolizují blaženou chuť, nebo radost z toho, že sousto dokázala polknout.

Pokud nevíte, co je podivná hmota na lžičce s názvem „Vegemite“, vězte, že jde o australský národní pokrm - pomazánku hnědé barvy a podezřelého zápachu. Z českých jídel má asi nejblíže k polévkovému bujónu, kterým by si u nás zřejmě málokdo namazal chleba, ovšem Australané to údajně zbožňují.

Témata: Děti, Chuť, Zac, Reakce, Velké dobrodružství, Vid, Zach