Maminka.czRodina

Užijte si podzim spolu! Tipy na super výlety plné dýní, dobrot a legrace!

Simona Procházková 11.  10.  2019
Kam se vydat s rodinou za zážitky a dobrodružstvím, také ale za dobrým jídlem a pitím? Právě sem! Inspirujte se, kam můžete vyrazit o víkendu a v příštím týdnu!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

 

Dýňobraní se Světluškou

Máte rádi dýně a chtěli byste přispět na dobrou věc? Pak určitě přijďte v úterý 15. října od 15,30 hodin odpoledne na tradiční dýňobraní do pražského hotelu Duo (stanice metra Střížkov). Pobavíte se vy i vaše ratolesti, a navíc uděláte dobrý skutek. Jednotné vstupné pro rodinu (2 dospělí a 2 děti) je 149 korun a v ceně vstupného je jedna dýně na vydlabávání, občerstvení a zábavný program. Celá vybraná částka podpoří charitativní projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška. Na programu je toho opravdu hodně, jen namátkou: zdobení halloweenských perníčků, dýňový fotokoutek, vystoupení kouzelníka a charitativní trh. A přijďte v maskách, tři nejlepší budou oceněny!

Čokoládování pro všechny!

Neodoláte čokoládě? Každý, kdo ji rád mlsá, by neměl chybět na festivalu čokolády. Přijeďte do jihočeského Tábora a užijí si všechny vaše smysly! Již zítra, v sobotu 12. října, se místní Muzeum čokolády a marcipánu (a okolní ulice v historickém městském centru) stane centrem veškerého dění a manou nebeskou pro všechny milovníky této pochoutky. Od rána do večera budete moci ochutnat nespočet druhů a ve všech skupenstvích (viděli a ochutnali jste už čokoládovou řeku?), chybět samozřejmě nebude bohatý doprovodný program pro malé i velké. Těšte se na kuchařskou show, módní přehlídku, setkání s mistry čokolatiéry, kteří ukážou něco ze svého umění, nejrůznější sladké dobroty i voňavé prohlídky neuvěřitelných expozic. Připravené jsou také kreativní dílny, kde si děti vytvoří originální dílko a vy si zatím vychutnáte třeba šálek horké čokolády nebo vynikající cappuccino.

Podzim na horách: Tři místa, kde si to všichni užijete naplno!

Rodinné dýňování na zámku Nelahozeves

Říjen je zkrátka měsícem zářivě oranžových krasavic, dýní všech druhů a chutí. Tak si udělejte čas, popadněte děti a vyrazte za společnými zážitky. Podzimní atmosféru se vším všudy si užijete už zítra, v sobotu 12. října, na středočeském zámku v Nelahozevsi. Na nádvoří nebudou chybět trhy a řemeslné stánky, nachystané jsou workshopy a tvořivé dílny (mimo jiné si vyzkoušíte batikování triček) a samozřejmě dlabání strašidýlek z dýní. Budete se moci zúčastnit celé řady her a soutěží, s ratolestmi se vydáte na dobrodružnou výpravu do bludiště nebo si užijete divadelní představení. Letošní novinkou bude „famfrpálové hřiště“, kde si ti nejmenší budou moci vyzkoušet, jestli umí létat na ručně vyrobených košťatech z březových větviček stejně dobře jako kouzelník Harry Potter. Dýňování začíná v deset hodin ráno a bude trvat do 17 hodin odpoledne, vstupné je 140 korun.

Burčákový pochod v Miloticích

Že vás na žádné velké pěší túry příliš neužije? Na jižní Moravě jim přijdete na chuť. Tenisky a bundu s sebou a hurá mezi vinohrady! Burčákový pochod v Miloticích je krásnou tradicí, plnou dobrého jídla, pití a hlavně zábavy. V sobotu 12. října se vydejte s ostatními nadšenci a milovníky vína na putování osadou vinných sklepů Šindleny u Milotic, pokračování trasy vede na obec Dubňany a dále až do Mutěnic. Start pro pochodníky je v osm hodin ráno. Ochutnáte letošní burčák i špičková vína od místních vinařů, kteří svou práci berou vážně a nabízejí dokonalý mok. Pochutnáte si na regionálních specialitách, které jinde nenajdete, a také poctivých domácích dobrotách, které napečou a přichystají ženy vinařů. Den můžete zakončit posezením u živé hudby. A jak je známo, unavené děti dobře spí, že? Po celodenním toulání a dovádění na čerstvém vzduchu si na to můžete vsadit!

Tipy na rodinné výlety na vánoční trhy: Brémy, Hamburk, Schloss Hof a Bratislava

Podzimní Plzeň

Kam vyrazit na celodenní výlet, když se pokazí počasí? Západočeská metropole je jasným tipem, protože si tu přijdou na své úplně všichni. Nejen tatínky bude bavit exkurze do pivovaru Pilsner Urquell. Ideální příležitost seznámit se s příběhem piva, které se proslavilo po celém světě. Věděli jste, že historické sklepy jsou jediným místem na světě, kde můžete ochutnat nefiltrovaný a nepasterovaný Prazdroj? V pivovaru Gambrinus vás pak čeká i škola čepování piva. A čím nadchnete děti? Sázkou na jistotu je Muzeum loutek. Věděli jste, že mezi dva nejslavnější plzeňské rodáky patří Spejbl a Hurvínek? Navštivte je, provedou vás. Kromě nich v muzeu čeká celá řada maňásků, marionetek a dalších loutek. Naštěstí nejsou jen za sklem, takže pokud budete mít náladu zkusit je vodit anebo si zahrát vlastní divadlo, fantazii se meze nekladou. No a když už jste v Plzni se svými ratolestmi, nejde minout park Techmania Science Center v bývalých továrních halách plzeňské Škodovky. Vyzkoušet tu můžete desítky interaktivních exponátů, zaexperimentovat si v rámci nejrůznějších pokusů a za návštěvu stojí také zdejší 3D planetárium.

Témata: Děti, Rodina, Praktické rady, Podzim, Výlety, planeta, kouzelník, Za sklem, Kosťa, Tábor, Střížkov, Harry Potter, Dobrota, Sklep, Toulání, Muzeum, Dýně, Planetárium, Mário, Nelahozeves, Dobro, Výlet, Plzeň, Stanice metra, Super

Video