Užijte si rodičovskou! Pořádně si ji zorganizujte

Nora 4. 1. 2016 01:12
Tak Linda si to fakt umi zorganizovat: "Pracovala hlavně z domova, dvakrát třikrát do měsíce vyrazila na půl dne do kanceláře. Během toho hlídal manžel nebo babičky."

Takze ma dve hlidaci babicky, manzela s flexibilni pracovni dobou a moznost pracovat z domu. Prosim, jak si to mam "zorganizovat" stejne? Hlidaci babicky, kdyz bydli daleko? Manzela doma, kdyz musi do prace? Praci z domu, kdyz ji muj zamestnavatel nedava?
Helena 4. 1. 2016 09:43
Napadlo mě přesně to samé, co Vás. S hlídacími babičkami je to tak, že jedna ještě 3 roky do důchodu a je 150 km daleko. Druhá podniká a hlídat nechce. Manžel do práce prostě musí, je jich na firmě málo a tak je každý člověk postradatelný. A zaměstnavatel sice nabízí nějakou formu home office, ale je to stylem neustálé kontroly a sledování výkonnosti a neustálých telefonátů typu, že to chtěl sice až odpoledne, ale zda už to náhodou není za u půl hodinu hotové?! Není? A kdy teda bude?! Úkoly pro daný den se nestíhaly ani během klasického prac.dne, natož pak při HO s dítětem... Bylo by to hezké, kdyby to fungovalo jako v popisovaných článcích, ale to se vždy bavíme asi jen o zlomku firem v ČR a o zlomku rodin, které si to tak můžou dovolit.
Helena 4. 1. 2016 09:46
* oprava: každý člověk je NEpostradatelný
Blanka 6. 1. 2016 13:15
Jsem na rodičovské dovolené už dlouho. Mám 3 děti (dcera čerstvých 9, syn necelých 5, dcera 2 a čtvrt roku). Také občas padám na ústa. Pracovat z domu ve svém zaměstnání nemohu a to co dělám, abych nezakrněla, je práce zadarmo - dobrovolnická. Babičku mám sice jednu blízko, pravidelně ovšem hlídat nechce, ale tu a tam si vezme některé děti na víkend nebo 1 dítě na týden, což je prima. Druhá babička je daleko, ale také tu a tam jsou u ní děti na pár dní beze mne. Sice zřídka, ale k nezaplacení!
Nicméně 1x v týdnu hlídá večer manžel a já jedu na dvouhodinovku keramiky pro dospělé. A 1x za měsíc jedu v sobotu na cca 5 hodin na sraz kamarádek patchworkového klubu. Děti ohlídá a oběd uvaří manžel. Co se týče sportu, dělám to, co můžu podnikat i s dětmi. Není to mnoho, ale alespoň trochu si to zorganizovat může téměř každý. Je jen třeba "PŘESTAT HLEDAT DŮVODY (proč to nejde) A RADĚJI HLEDAT ZPŮSOBY (jak by to šlo)."
petra 2. 2. 2016 17:02
Babičku máte aspoň jednu.Já se dvěma dětmi nemám ani jednu a manžela v nepřetržitém provozu....Někdy to skutečně nejde... A jen na okraj, když jsem v zaměstnání řekla, že jsem těhotná už jsem se nemusela vracet a smlouva mi samozřejmě skončila na mateřské....
5