Maminka.czKam s dětmi

Užijte si s dětmi poslední prázdninový víkend

Iva Endrychová 29.  8.  2014
Předpověď počasí slibuje pěkný víkend, tak proč si ho neužít celá rodina. Pokud nevíte, kam s dětmi vyrazit, máme tu pro vás pár tipů.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Legendární motorky myslí i na děti

V rámci Prague Harley Days, které probíhají na pražském holešovickém výstavišti od pátku 29. do 31. 8. 2014, najdete i speciální family zónu, ve které se děti zabaví s hračkami od Mattela. Kluci si určitě rádi zazávodí s autíčky Hot Wheels na adrenalinové autodráze nebo si mohou vyzkoušet novinkovou řadu BOOMco – superrychlé šipky, které nikdy nespadnou z terče. Holčičky zase potěší panenky z řady Ever After High a Monster High a také premiéra nového Barbie songu, který nazpívala mladá talentovaná zpěvačka Markéta Konvičková.

Nadupaný program proběhne ve venkovní části holešovického Výstaviště a doplní ho soutěž o projížďku auty z půjčovny Dream Cars. Celý program je zdarma.

Více informací: www.harley-days.cz

Na Ladronku za dobrým jídlem

Příjemný zbytek léta můžete strávit s časopisem F. O. O. D. Už počtvrté se můžete zúčastnit velkého pikniku v parku Ladronka v Praze 6. Součástí bohatého zábavného programu jsou i skvělé kuchařské show, mnoho ochutnávek a nebude chybět ani občerstvení. Pro prvních 500 účastníků je připravený piknikový koš plný dobrot zdarma.

Více informací najdete na www.foodpiknik.cz.

Do Plzně na Dožínkové slavnosti

Ve plzeňských Štruncových sadech (Pallova52/19) se můžete v sobotu 30. srpna 2014 zúčastnit Dožínkových slavností aneb Připlul k nám pstruh z Rybářství Kolář na Vysočině. Připraven je bohatý zábavný program a k obědu si můžete dát třeba vynikajícího pstruha. Akce probíhá od 10.00 do 16.00 hod. Akci pořádá spolek Park dětem ve spolupráci s plzeňským Střediskem volného času dětí a mládeže. Vstup na Dožínkové slavnosti je zdarma.

Více informací: http://www.parktriveze.cz

Klepněte pro větší obrázek 
Plakát Dožínkových slavností

VyšeHrátky zabaví děti i dospělé

Festival, který zabaví předškoláky, školáky, ty nejmenší i dospělé startuje ve vyšehradském areálu Královské a knížecí akropole již tuto neděli  31. 8. 2014 a potrvá až do 7. 9. Těšit se můžete na divadlo pro batolata, bojovku, workshopy, odpolední večerníčky slavných tatínků i večerní VyšeBar pro dospělé.

Klepněte pro větší obrázek 
Festival VyšeHrátky se koná již po jedenácté.

Festival má svůj program rozdělený do několika částí. Dopoledne kromě víkendu je věnované školám, odpoledne prostor Vyšehradu patří rodinám s dětmi a večery pak otrlým a dospělým návštěvníků. První představení začínají v 10.00 hodin. Vstupné do areálu je zdarma. Cena představení je od 70 Kč, rodinná vstupenka stojí 250 Kč.

Více informací o programu a vstupném najdete na www.vysehratky.cz

Za kvartety do paláce YMCA

Kvarteto je oblíbená hra pro děti i dospělé. Na kartách najdete nejrůznější motivy - fauna, flóra, historie, auta, letadla i pohádky. Palác YMCA v Praze Na Poříčí 12 pořádá od čtvrtka 28. 8. 2014 jejich výstavu. Expozici představující dvě stovky nejzajímavějších kvartet z domácí i evropské produkce, z nichž některá jsou i více než sto let stará, pořádá Club sběratelů hracích karet pod názvem „Kvarteta inspirují – karetní hra našich otců a dětí“. 

Výstava potrvá do 15. října s možností prodloužení, otevřeno je denně od 8 do 22 hodin, vstup zdarma. Více informací: www.Clubsberatelukaret.webnode.cz 

Foto: organizátoři akcí

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Zábavný program, Flora, Ladronka, Karetní hra, YMCA, Prázdninový víkend, Víkend, Vik, Premiéra, Sběratel, Barbie, Hot Wheels, Harley, Fauna, Vyšehrad, Piknikový koš, Markéta Konvičková, Wheels