Maminka.czVaše příběhy

V 55 letech porodila zdravá trojčata, která odnosila své dceři

redakce 10.  5.  2018
Pětapadesátiletá Jaci Dalenberg je jednou z nejstarších rodiček, které kdy porodily trojčata. Ve skutečnosti je však více než matkou dětí jejich babičkou. Trojčátka totiž odnosila své dceři, která ze zdravotních důvodů děti mít nemohla.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jaci Dalenberg se odhodlala ke krásnému, i když vůbec ne snadnému kroku, kdy se rozhodla stát se náhradní matkou dětí své dcery. Ta totiž po hysteroktomii bojovala s neplodností.

Babička Jaci tak přivedla na svět vnučky Ellie, Gabrielle a Carminu. Porod se však neobešel bez komplikací a děvčátka se narodila akutním císařským řezem, protože jedno z trojčátek nebylo v děloze dostatečně vyživováno.

Splnila přání své dceři

Její dcera Kim, která před sedmi lety prodělala hysteroktomii, což je chirurgické odstranění dělohy, se tak stala rázem pětinásobnou maminkou. Z předchozího manželství měla již dvě děti. S druhým manželem však toužila zplodit společného potomka, což by přirozenou cestou nebylo možné.

Náhradní matka aneb koupené štěstí

Po hledání vhodné náhradní matky se nakonec Jaci nabídla, že páru dítě odnosí. Jaké bylo potom jejich překvapení, když po deseti týdnech úspěšného transferu oplodněného vajíčka lékaři zjistili, že Jaci nenosí jedno, ale rovnou tři děti.

„Můj mateřský čas je u konce. Teď už jsem jen babička,“ řekla v rozhovoru Jaci.
A její dcera dodává: „Je to ta nejúžasnější věc, kterou může matka pro svou dceru udělat. Holčičkám určitě jednou řeknu, jak se narodily. Chci, aby věděly, jaký neuvěřitelný čin pro ně udělala jejich babička.“

Podívejte se na video o umělém oplodnění.

Staňte se MAMINKOU ROKU. Můžete vyhrát ceny v hodnotě až 700 000 Kč!
Maminka i babička v jednom. Tchyně odnosila synovi a jeho manželce dítě
Dojemnější už to být nemůže! Než dala syna k adopci, natočila mu srdceryvný vzkaz
Témata: Vaše příběhy, Trojčata, letec, Nejúžasnější věc, Oplodněné vajíčko, Chirurgické odstranění, Předchozí manželství, Děloha, Babička, Náhradní matka, Děti, Přirozená cesta, Rodička, Holčička, Zdravotní důvody, Matka, Druhý manžel, Společný potomek, Zdravotní důvod, Pór, Chirurg, GRAND, Dcera