Maminka.czPorod

V brněnském babyboxu včera našli novorozenou holčičku

Markéta Novák Matějková 22.  2.  2017
Dalším miminkem, které zachránil babybox, je Lenička. Tu její matka odložila včera v nemocnici Milosrdných bratří v Brně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Holčička dostala jméno Lenka, a to nejen proto, že zrovna včera měly Lenky svátek, ale jak na stránkách Babyboxu vysvětlil jeho zakladatel Ludvík Hess, toto jméno vybral také podle ženy mnohonásobného mecenáše a brněnského podnikatele Petra Bečičky.

Babybox - šance na život
Ostatní z Betynky

Babybox - šance na život

„Děťátko váží 2 480 gramů, je na první pohled zdravé, nevykoupané, zabalené v dece a byl u něj  přiložený útržek papíru s poznámkou *21. 2. 2017, 17:15 hod.,“ sdělil dále Ludvík Hess na stránkách Babyboxu.

Lenička je letošním druhým miminkem a celkově 16. novorozencem nalezeným v Brně.

Podle lékaře Petra Lavického, který měl včera službu, měla holčička pupečník zavázaný provázkem, který vypadal jako špagátek používající se na buřty.

Letošní druhé děťátko je jedenáctou v Brně odloženou holčičkou, skóre kluci versus holky zvýšila na 88 : 60. Celkově už babyboxy zachránily život 148 dětem.

Babybox

Babybox je označení pro místo, kam mohou matky anonymně odložit své zpravidla novorozené dítě. Jde o speciálně vybavenou schránku většinou v blízkosti zdravotnického zařízení. O dítě se bezprostředně postará zdravotnický personál a pokud se o něj rodiče již nepřihlásí, bývá nabídnuto k adopci.

FOTOGALERIE: Čekáte miminko? Oznamte to netradičně
Babybox: Zachraňuje dětské životy, přesto má své odpůrce

 

Témata: Těhotenství, Porod, Miminko, Dítě je na světě, Novorozené dítě, Náš, Buřt, Zdravotnické zařízení, Ludvík Hess, Babybox, Zdravotnický personál, Baby, Zdravotní personál